Sunday, February 26, 2017

Terpijak Bangkai Cicak Fresh


Date: 22 February 2017

Pagi tadi nak teman darris main buai kat luar. Baru je jejak kaki kat luar pintu rumah nak pakai selipar.

Tetibe rase bende lembik terlekat kat kaki kiri. O_o

Lembik dia tu macam mainan getah yg kita leh tarik2 pestu dia akan retract balik. Lembik + lembut. Gitu la rasenye.


^
rasa lembik macam squishy toy ni.



Aku pandang kat kaki kiri nampak ade mata pandang kat aku.

Rupenye bangkai cicak!! Erk!

Aku tak takut cicak, cuma yelah, ada bende stuck kat kaki kan, lembik plak tu.
Nak tanak kena la buang bende alah yang terlekat tu.

Memandangkan bangkai masih terlekat di kaki kiri, aku sebolehnya tanak kuis guna tangan, So, aku decide untuk gunakan method yang sama masa cicak jatuh atas kepala dulu. Aku goyang-goyangkan kaki, untuk loosen kan grip cicak tu.

Alhamdulilah, berjaya! Bangkai cicak tu tercampak ke lantai garaj.

Bila dah tersadai kat lantai baru la boleh inspect bebetul keadaan cicak tu.

Cicak tu terputus 3. Ekor dah tercabut.
Bahagian badan terputus 2. Ada darah sket.
Keadaan bangkai masih fresh. Baru mati la kot.

Check balik kat kaki kiri, nak tengok ada sisa tak kat kaki.
Okay, tade ape kat kaki. Darah pon tade.

Aku assume kucing yang gonggong cicak tu pestu tinggal kat welcome mat. Mungkin sebagai gift untuk kiteorg bagi dia berteduh time panas/hujan.
Bangkai cicak tu pulak elok-elok ditinggalkan kat atas welcome mat warna coklet. Manelah aku nak nampak!

Aku masuk balik dalam rumah, cuci kaki kiri.

Lepas tu, keluar balik rumah... sambung niat nak main buai dengan darris.


Labels: , , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...