Sunday, November 22, 2015

Mistakenly Ordered a McDonald's Burger at KFC



Below is a whatsapp conversation that I sent to a friend of mine after the embarrassing situation happened. It's in Malay. Hope you guys can tolerate my dual-language blog. :P

...

Date: 14 November 2015
Location: Giant, Taman Permata


Kat KFC...

Cashier: Makan sini atau takeaway?
Aku: Makan sini.
Cashier: Nak makan apa ye?
Aku: 1 spicy chicken mcdeluxe
Cashier: ...
(baru tersedar aku dah tersalah sebut nama burger)
Aku: Eh.. I mean, 1 zinger burger, 1 cheesy wedge dan 1 milo tanpa ais. :)
(sengih cover malu)


nampak sangat lama tak makan KFC. confident plak tu sebut spicy chicken mcdeluxe. aku tak sure orang tu dengar tak aku salah sebut nama burger, sbb dia macam takde reaction langsung. tak gelak, tak buat muka terkejut. ataupon dia cover, sbb tanak malukan aku? aku siap tepuk dahi + tampar pipi, tersasul punya pasal. malu giler. huhuhu.

sebelum order, dalam otak dah repeat: zinger burger, zinger burger.
tapi yang keluar kat mulut nama burger lain.

ades.

Labels: , , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...