Saturday, June 13, 2015

Girls Wear Pink, Boys Wear Blue




nak dijadikan citer, ayah dia hantar aleesya ke rumah kiteorg tanpa beg. plan asal, malam tu nak tido sini. esoknya kalo pergi sekolah tade beg la nanti. so tokmi (mak saya) soh saya cari beg untuk aleesya kat bilik atok. saya jumpa beg saya masa sekolah menengah dulu. beg tu warna hitam dan kelabu. beg tu sangat la ringan dan banyak padding. memang sedap pakai la. letak buku banyak-banyak pon tak rasa sakit kat bahu/belakang.

aku : cheesue dah jumpe beg untuk aleesya. meh try. nak adjust tali.
aleesya : ni beg untuk lelaki ni.
aku : eh mana ada. ini beg cheesue guna masa sekolah dulu. cheesue kan perempuan.
aleesya : takde ke beg warna pink?
aku : memang tak ada beg warna pink kat rumah ni. cheesue tak penah pon beli beg warna pink. makkak (my sis) pon same.


aleesya ni jenis semua bende nak warna pink. kalo bukan pink, dia anggap barang tu bukan utk girls. mentaliti dia, pink untuk perempuan, biru untuk lelaki. huhuhu.

penah skali, kiteorg belikan telekung untuk aleesya, warna electric blur. dia taknak! dia kate warna laki! just because warna biru! last-last bagi kat pika la. sib baik pika flexible sket bab warna ni.

saya plak jenis yang fikir kalo nak beg atau pape barang secara general nak tahan lama, tak cepat kotor, hitam la yang paling sesuai. pestu boleh match dengan semua baju. dengan kata lain, warna hitam ni tak stand out la. boleh blend dengan pape warna.

ni kalau beg pink, baju warna hijau, seluar jeans biru, jadi rainbow plak nnt. rasa macam gedik sangatlah kalo pakai warna pink. tak sesuai dengan jiwa saya. :P

anyway, aleesya tak jadi pon tido kat sini. balik sentul jugak, sebab buku tinggal kat sentul. takut cikgu marah kalo tak bawak buku langsung esok. dapat la aleesya pakai beg pink dia. :P

Labels: , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...