Sunday, July 13, 2014

Kisah Roti Kok

^
baru seminggu dah tinggal 1 lapis aje. bekas ni boleh isi 4 lapis tau.
laju btol habis. esok lusa abis la tu.


seminggu lepas pergi kedai borong, beli biskut, kacang.. aku rembat 1 tub besar roti kok (biskut roti marjerin). memang kat kedai tu sedap dia punye roti kok. kuantiti marjerin dengan gula dia just nice.

so mase bebudak datang, nampak roti kok kat dapur, ape lagi, mintak la. bebudak dah makan sket mase dok sini. pestu mintak nak tapau bawak balik rumah. mak aku bagi la 2 plastik. yg tukang bungkusnye hakeem dan aleesya. hakeem amik 4 keping je, cukup sorang 1 untuk family dia: mama, ayah, pika dan hakeem.

aleesya plak, dia amik 1-1 masuk dlm plastic, sambil-sambil tu dia kire ala2 ali baba punye citer.

1 untuk aleesya
1 untuk ryan
1 untuk dada
1 untuk mama
1 untuk aleesya

mak aku.. "eh bukan tadi dah masukkan ke utk aleesya".

aleesya jwb.. "eh mane ade. blom masukkan lg".

dalam plastic aleesya ade 5 roti kok, instead of just 4. hahahahahahah.. ade lebih 1 la. aleesya ni, bab2 mknn cerdik btol.

Labels: , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...