Thursday, February 06, 2014

Conversation with a 4 Year Old

Conversation #1

Dialog dalam kereta masa on the way ke Nusajaya, Johor Bahru.

Aleesya: Tokmi Tokmi, jom la pegi Legoland.
Tokmi: Kat Legoland ada ape?
Aleesya: Ada.. err.. ada.. err... *tak reti nak explain*
Tokmi: Ada ape?
Aleesya: Ala Tokmi ikut jela. *arms crossed sambil buat muka frustrated*
Everyone: *laughs*


Conversation #2

Dialog Aleesya bersama Ryan setiap kali masa gaduh.

~ gado pasal random stuff ~
Ryan: Abang tamolah kawan dengan adik.
Aleesya: Adik koyak buku abang! Nak? Nak?
Ryan: Ok ok. Abang kawan dengan adik.

notakaki: masa 1st time dengar dialog ni, saya dengan mak salah dengar. buku tu kiteorg dengar macam Aleesya sebut 'muka'. bayangkan, Aleesya koyak MUKA abg dia. mule2 dengar tu saya dalam hati pon, "wahh.. giler ganas Aleesya nak koyak muka orang. macam Hannibal Lecter!". rupanya BUKU. tapi still ganas la jugak, nak koyak harta benda orang. everytime gado dengan abang dia, mesti dia nak threaten abang dia macam tu. hmm. aleesya oh aleesya.

Labels: ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...