Saturday, January 11, 2014

10 Fun and Challenging Riddles!

Riddles are a great way to use your rational thinking skills that may need some dusting off. Here are 10 difficult, but not impossible, riddles that may stump or surprise you!


Image by: KROMKRATHOG/ freedigitalphotos.net

1. Tom's father has five children. Their names are John, Bill, Mary, and Sally. Who is his fifth child?

Answer: Tom.

2. How can you make the number one disappear by adding to it?

Answer: By adding the letter 'G' to make the word 'Gone'.

3. Two girls ate dinner together. They both ordered ice tea. One girl drank the tea very fast and ordered five in the time it took the other to drink one. The girl who drank one died while the other survived. All of the drinks were poisoned. Why did the girl that drank more ice tea survive?

Answer: The poison was in the middle of the ice. The one that drank the fastest, wasn't poisoned since the ice had not melted into the drink.

4. A criminal is brought to prison for major crimes. The warden informs him that he will be shot in the middle of the prison by 20 of his men. The prisoner is fine with that but he asks for some conditions "All of your men must stand 20 feet away from me, and I must be able to select where each one of them stands. If I survive, I get to leave". The warden things this over long and hard and knows that all of his men will still have an open shot at the criminal, so he agrees. The next day immediately after the firing squad is positioned, the criminal walks away untouched. How did he survive?

Answer: He set up all of the warden's men so that they are standing directly across from each other. None of them could fire at the criminal because they would risk hitting another man.

5. If it's information you seek, come and see me. If it's paired of letters you need, I have consecutively three. Who am I?

Answer: A bookkeeper

6. Two men find an old gold coin and want to have a coin toss with it to decide who gets it. The only problem is that the coin is heavier on one side so it comes up heads more than tails. What is a fair way for the men to toss the coin and decide who gets the coin?

Answer: They just have to slip it twice. They call the first toss either heads or tails, then the next toss they automatically pick the opposite. If they both win one toss out of the two, they have to repeat it until one of them wins both tosses.

7. A town only has one barber, who is a male. The barber only shaves all of the people who do not shave themselves. Who shaves the barber?

Answer: He doesn't shave. Since he is only one to shave people but not people who shave themselves, it is impossible for him to be shaven. (My comment: He's a barber, can't he shave himself? This doesn't make sense.)

8. We hurt without moving. We poison without touching. We bear the truth and the lies. We are not to be judged by our size. What are we?.

Answer: Words.

9. A smart landscaper is given the task of placing 4 trees so that they are all the same distance away from each other. How does he do this?

Answer: He puts the trees in a triangle then one on a hill in the middle (forming a tetrahedron).

10. There are six glasses in a row. The first three are filled with milk and the last three are empty. By moving only one glass, can you arrange them so that the full and the empty glasses alternate?

Answer: Pour the milk from the second glass into the fifth glass.

...

What's Your Score?

0: Back to riddle school with you! Next time, try and think a bit more outside the box, we know you can do it!

1-3: You're a novice riddler, who still misses most but is starting to grasp the basics of riddling.

4-6: You're a riddler in the making, no doubt about it! Your ability to think outside the conventional answers is quite impressive, good for you!

7-10: Are you some kind of super riddler? How did you DO that?? We take our respective hats off before your mighty riddling powers, and can only hope you can teach us your clever, clever ways.


source: www.ba-bamail.com

Labels:



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...