Friday, December 07, 2012

Ring a Ring o' Roses




Ring-a-ring o' roses,
A pocket full of posies,
A-tishoo! A-tishoo!,
We all fall down.


kebiasaan petang2 lepas jemput bebudak dr skolah, sblm dinner kiteorg akan pasang nursery rhymes kat tv. nursery rhymes tu amik dr Youtube jgk. ini la salah satu cara utk occupy time derang sementara tunggu mak ayah derang datang jemput. kalo tak pasang tv, mmg cari keje lain (yg membahayakan). korang boleh click link kat bwh ni utk tgk actual nursery rhymes yg kiteorg pasang. :P

lagu2 favourite derang : The Finger Family, How many fingers do you have?, Cock-a-doodle-doo, Ring a Ring o' Roses, Wheels of the Bus, Phonics song.

favourite sy Upsy Daisy, suke sgt. catchy!

anyway, selalunya kalo sy pasang Ring a Ring o' Roses, takat tgk kat tv aje, tak buat action skali. tp, sepanjang minggu ni, dah start aktiviti tambahan, mmg buat action skali la. 4 budak + cheesue (sy la tu) berpegangan tgn, pestu pusing bbrp round.

1 lagu tu ade 3 kali ulang Ring a Ring o'Roses. bebudak paling sket pon soh sy repeat lagu tu 10 kali. 30 kali la kiteorg dok pusing2 dan jatuh, pusing2 dan jatuh, pusing2 dan jatuh. dah jd workout la pulak. brp agak2 calories yg dah berjaya diburn? wahahah.

penat wei. masa pusing tu, kiteorg tak jln mcm biasa, tp lompat dan buat lagu la jgk! skipping sambil pusing la kirenye. mane tak penat kan? lepas sudah tu, jantung mmg berdegup kencang. sampai hakeem pon tak larat nak join dah. org tarik2 dia, dia dah surrender awal2. tp yg pika, ryan, aleesya masih kuat lg semangat nak teruskan. sy pon kdg2 ckp, "cukup la tu. cheesue tak larat dah", tp derang tanak buat tanpa sy. tak cukup korum katenye. pepandai aje budak2 ni. :-s

Labels: , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...