Thursday, November 22, 2012

Baking Brownies with Magic Grill Pan

Salam & Hi..

Tak penah2 lagi try masak kek guna Pemanggang Ajaib Are-Ikan ni. So last week, beli sekotak Brownie Mix, hanya perlu tambah telur + air + minyak saje.

Saya ni kalo bab buat kek malas nak buat from scratch, sbb nanti kene prepare byk bahan, last2 byk bhn extra tak terguna, sampai expired. so kalo beli Premix ni, dan siap semua, tinggal nak letak bahan2 penting yg mmg dah ade kat rumah. kurang sket leceh nye. :))

So nak masak kek gune Grill Pan ni mmg boleh, kene gune api paling kecik la. pestu tutup rapat. jgn la kejap2 nak intai, nnt lambat plak masak. boleh la dlm setiap 15 minit nak intai. saya lepas dah tgk mcm dah separuh masak. saya longgarkan edges brownies tu dulu, utk flipkan. biarkan belah lagi 1 plak kene kat bhgn api. masak untuk beberapa minit. cucuk pakai lidi untuk make sure brownie masak sepenuh nya. bila dah siap, biar sejuk dulu dalam grill pan, jgn pindahkan terus. bila dah sejuk, baru pindahkan ke pinggan utk dipotong.

bawah ni la hasilnya. tak hangus kan? byk jugak, dapat isi 3 bekas tupperware. lain kali boleh buat lagi. :D






Labels: , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...