Friday, June 29, 2012

Grilled Beef Burger Sandwich

Salam & Hi..

bbrp hari yg lepas, jiran sebelah rumah bg sekotak Marina Beef Burger 'Salisbury Steak'. dah lame dah sy dok eyeing nak beli beef burger dr brand ni, tp asyik dok beli burger Ramly aje. ehehe. tp bila org dah bg free ni mmg best la. dpt jgk merasa akhirnye.

mcm biasa, dah set dah kene grill gune Pemanggang Ajaib Are-Ikan la ape lg. ape kes nak goreng pakai minyak plak kan? kalo gune grill pan, mmg tayah letak pape dah. letak aje, patty yg beku2 tu atas grill pan. biarkan aje dia masak dgn juice2 nye. :P

besar jgk la patty burger tu. tak pasti brp harganye. saya google, ada org listkan harga dia dalam RM 11.70 untuk 4 keping beef patty yang tersangatlah besar. diameter dalam 14.5 cm dan tebal dalam 1 cm. 
fuh mmg kekenyanganlah bila mkn 1.. rase la dagingnye. sape2 nak beli burger patty, tayah pg cari yg lain.. beli aje Marina Beef Burger 'Salisbury Steak'. mmg takkan kecewa.

oh ya. tgh masak2 dinner, dah siap dah. sy preparekan 1 burger sandwich utk Pika. sy potong separuh (mcm gambar kat bwh) sbb besar kan? tgh2 Pika dok makan, sy tanye la dia...

Saya: Mane sedap.. burger yg Cheesue (sy) masak ataupon burger Mcdonald?
Pika: Burger Cheesue masak la!
Saya: Wahahahhaha...





frozen product dr Marina ni boleh tahan byk jgk. cube tgk SINI. meleleh jgk air liur sy tgk. :-s

Tempura Chicken Nuggets sy mmg selalu beli. mmg sedap! tempted nak beli Beef Balls, Chicken Fries dan Cheeder Cheese Chicken Nuggets.

Labels: , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...