Friday, June 29, 2012

Cooking Pancake using Magic Grill Pan

Salam & Hi..

3 blog entry berturut-turut? actually bende ni malas nak tangguh2. kalo tak update skang, sampai bila2 tak berupdate. so better buat trus seme la.

brunch td (i mean semlm, dah masuk ari baru dah rupenye), since parents puasa.. sy tak puasa (bila tah nak puasa sunat ni), so pk punye pk.. last2 tgk ade pancake lg. so buat la dlm 3 pieces. mkn 2 piece aje, 1 tu utk mak mkn mase berbuka, tp Pika plak mkn. :-s

ape kes pancake pon nak 'grill' ni? hahaha..

anyway, mule2 mcm gerun jgk nak masak pancake gune grill pan. ini sblm sy masak omelette ye, hrp maklum. omelette masak ptg2 sket, pancake masak tengahari. so tatau outcome mcm mane. tp bila dipk kan goreng telur pon boleh, mesti pancake pon boleh. untung2, pancake nnt rupe mcm waffle? ehehhe. sy mmg prefer waffle dr pancake, sbb bhgn keras2 tu yg sedap. tp tade waffle maker plak. pjg plak sy melalut ni..

papepon, not bad la masak pancake dlm grill pan. gebu2 pancake sy. mmg berbaloi la sy beli grill pan. byk dah berjasa. sy pon makin rajin memasak. :))

bawah ni bbrp snapshot yg berjaya sy amik ketika masak/mkn pancake. arini mmg overdose dgn gambar, 29 total seme. sib baik sy tak publish seme. :P

2 gambar pertama boleh click to enlarge..





Labels: , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...