Wednesday, April 25, 2012

Movie Review: The Hunger Games

nie email antara aku dgn mieza, pasal 'The Hunger Games'. kire mcm movie review la kot. alang2 seme dok ckp pasal movie ni, copy paste jela. :P

....



aku dah tgk Hunger Games.. :))

ramai org complain camera shaky.. aku phm kenapa dia buat mcm tu.
sbb nak bg sense of urgency. baru la atie pon dup dap dup dap bila tgk.
lepas2 tu tade shaky dah rasenye..
eventho aku yg dah bace buku, dah tau dah ape yg bakal terjd.. aku siap duduk kat ujung seat. :))

not bad la movie tu. kire rase la jgk.. emosi setiap sorang.
tak mcm twilight.. seme nye mcm.. err.. tunggul kayu.
pestu make up mcm tepung gomak. :))

mcm biasa ade yg tak same mcm dlm buku..
SPOILER ALERT!

- yg obvious, pin mockingjay tu katniss tak beli dr market pon. dia dpt dr jiran dia, madge. madge bg sblm pg reaping. madge ni anak mayor district 12. so kaya la dr org lain la..

- relationship antara katniss dgn gale tu dia tak potray sgt.. so kurang umpph sket kat situ. mcm tade pape aje.

- binatang yg mcm jaguar attack peeta dan katniss mase dah tinggal 3 org aje, derang tak buat mcm dlm buku. dlm buku, gamemaker gune tribute yg dah mati, dan buat ape tah sampai morph jd mcm werewolf. dlm buku panggil 'mutt'. so tribute yg mati tu yg attack derang. ade la nmpk iras2 mcm thresh, rue, foxface... tp dlm movie tak tunjuk mcm tu. nmpk mcm jaguar aje. dan bilangan tak ramai. gamemaker kuarkan abih seme tribute yg dah mati.. so maknenye.. 24 - 3 = 21 werewolf, so lg dasyat la kalo imagine.. dr 2-3 ekor aje.. tak rase seram sgt.

- mase nak balik semule ke district 12, tak nmpk sgt kefrust-san peeta bila katniss mcm tak suke dia. sbb katniss mcm dah terkantoi terckp haymitch dah coach dia utk berlakon suke kat peeta mase dlm arena.

buku ke-2 lg besh. tak sabar nak tgk mcmmane dia potray arena yg 2nd nnt. ehehhe.. sbb mmg arena yg 2nd tu pelik sgt la. baju katniss mase interview dlm buku ke-2 pon best jgk. :D

Labels: ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...