Saturday, May 14, 2011

Avatar Stick-Dieha Version Muslimah

Di kala Blogger tgh down, tetibe terasa nak melukis. :))

oh ya, sy tunjuk kat mak. mak sy komen. "kenape suar ketat sgt? baju pon singkat.." :))

disbbkan komen mak, sy tambah 1 lg baju jenis jubah.. tutup aurat trus! :))

sy buat 2 version, yg version kecik (actual size).. dan lg satu enlarge version (boleh dizoom). muke tu kalo korang prasan, sy cube sehabis baik utk make sure same mcm muke sy. rasenye mmg jelas ade iras2, tp ini tanpa pakai spek la. :P

actually avatar yg 1st sy buat.. sy penah blog tahun 2005 yg lepas. yg tu versi free hair. :P

ACTUAL SIZE

sy suke yg baju hijau dan purple, comel sgt! sy lukis tudung aje tau, itupon jenuh nak matching dgn baju. muke tu amik avatar yg dulu punye, dan baju sy amik dr Eloui's Candy Bar Doll Maker.


ENLARGED VERSION

pls click image below to zoom larger image



.....

actually ade org tinggalkan 'soalan/komen' kat formspring pasal avatar Stick-Dieha Version Muslimah. org tu tgh refer pd gambar avatar yg baju coklet.

baju dan muke sy just click2 kat Eloui's Candy Bar Doll Maker. lgpon website tu dah siap dgn baju seme, gune jela yg itu.. senang citer. memudahkan keje sy! :))

tudung tu mmg sy lukis sendiri. tak tahan dgn shawl loceng, inner ayunar.. nmpk cantik la plak. padahal diri sendiri tak penah lak nak pakai tudung/inner jenis mcm tu.

kalo sy buat sendiri from scratch, berjam2 / berhari2 baru siap.. sbb kene lukis ikut pixel, 1 dot demi 1 dot. korang tau kan pixel tu ape?

Q: comel avatar! awak buat sendiri ke? ~ source link

A: kire buat sendiri la kot.. hahaha.. sbb kene pilih mata, hidung, mulut dan style baju utk menyerupai diri sendiri.. :))

sy buat kat Candy Bar Doll maker. version mane satu sy tak brp ingat la... awak try la version terbaru. Full Girls/Boys. choices baju mesti lg byk dan up to date..

cube check kat sini. utk laki pon ade.. :P

ini candy doll sy yg sebenarnye. yg ni tanpa tudung. tudung tu sy yg tambah.. :))

cube tgk tarikh blog entry tu, Feb 2005 tau. ehehe. tudung tu sy tambah May 2011. tudung tu mmg sy buat sendiri.. edit gune Adobe Fireworks. background sy buang, replace background yg plain.. ehehe. dan size tu besar, sbb sy zoom pestu print screen balik.. lgpon bende tu pixel art, so tetap akan nmpk sharp..

actually nak buat from scratch tu mmg boleh. tp selagi tade rangka tu rase nye lame jgk la nak siap. sy mmg dah penah buat bbrp pixel art sblm ni, tp kecik je size nye.

more of my pixel art and other artworks here..

Labels: , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...