Monday, March 21, 2011

Clueless on installing Buaian Anakku

Alkisahnye..

Mak soh sy install balik buaian 'Anakku', nak letak baby akak (Hakeem) kat dlm tu. reasonnye kat crib tu mcm jauh je dr kipas, dan angin pon tak masuk. baby Hakeem sampai naik ruam sbb panas sgt. kalo letak dlm buai, at least 'airy' sket. angin masuk dr seme arah.

Anyway, last time gune benda alah ni mase Ryan lahir. kirenye.. itu kisah 2 setgh tahun yg lepas. punye la lame. mane la nak ingat kan? :))

So yg rangka tu mmg senang je.. cume bila nak sangkut kain buai tu, haih.. clueless trus. kalo ade instruction/gambar tu tade masalah. leh tiru je. setelah try try jgk, tp nmpk pelik je.. sy pon naik semule ke atas utk GOOGLE kan cara nak letak buai ni. hahahaha. kalo ade gambar, for sure sy reti nak tiru balik.

dan hasilkan.. dlm bbrp saat aje sy dpt jwpn nye. mmg tampar diri sendiri lepas tgk gambar ni. sy silap sangkut, padan la lain mcm aje dan asyik tak dpt gumpalan yg sepatutnye sangkut kat besi. sy pg sangkut memanjang, kirenye bhgn kepala dan kaki, 1 kat kiri, 1 kat kanan. hahaha. so tak dpt la gumpalan yg bese sy dpt dulu. sepatutnye, kene cantum opposite side.. kain bhgn kepala dan kaki bercantum.. so kain atas akan bergumpal. bhgn bergumpal tu sangkut kat besi. haa.. baru la jdk.

bwh ini gambar yg sy dpt dr google. teme kasih la pd org yg upload/share gambar tu. kalo tak... mmg tak terinstall la sampai bile2.

^
ihsan dr google (source link)

^
the end result setelah meniru balik gambar di atas. :))

cume skang, yg btg besi tu kene adjust sket. kene tinggikan lagi. skang ni terlalu rendah. kalo letak baby + henjut, mau bontot dia cecah lantai nnt. sy dah try tarik, tak ternaik plak. tade org laki plak kat rumah. tunggu jela abg/ayah balik nnt. :P

Labels: ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...