Saturday, November 06, 2010

Scared the Beejeezus Out of Me!

bende ni aku penah citer kat Herbalife blog 2 bulan yg lepas, ini link nya. ayat nye ade la sket same, tp aku tambah lg spy detail sket..

kpd yg constantly soh aku lukis comic, haa.. ni ha comic nye.. :))

...

ade citer pasal terkejut beruk ni, tp kelakar gak. mcm ni cite nya....



mase tu tgh mlm dah. aku mcm bese, tgh syok2 jwb email dgn kusyuk sambil dgr mp3 (kebetulan aritu, volume extra loud).. dan bilik hanya diterangi oleh lampu laptop saje.

aku tak sedar pintu aku tak berkunci. aku mmg masuk bilik trus kunci pintu. so bila tetibe ternampak ade 1 lembaga ni berdiri sebelah aku... of coz la aku terkejut beruk!

aku mule2 tak prasan, tp aku pandang dr tepi.. terkejut la sbb lembaga kecik mane yg diri sebelah aku ni?? takkan pika/ryan kot, sbb pintu bilik kan kunci??! aku pk toyol/hantu je, sbb bende2 tu je yg boleh masuk tanpa pakai pintu. :-s

jantung benti kejap, sbb terkejut giler.. siap menjerit.. ARGHHH! aku bebetul ingat aku dah kunci pintu. tade sape boleh masuk!! aku ingat anak toyol mane lah yg nak kaco aku ni. lepas aku jerit tu, automatic terbangun dah dr kerusi, cube jauhkan diri dr lembaga tu.. aku cecepat bukak lampu sambil tgk ke arah lembaga tu. itupon pejam mate. aku bukak mate sebelah dulu, tgk selamat ke tak, baru bukak lg sebelah mata lagi. baru prasan, pika rupenye. pestu tgk, pintu terbukak.

aku nye telinge lak tersumbat, mane nak dgr org masuk bilik. hahaha. mak aku yg dok kat bilik sebelah pon boleh dgr aku menjerit. kire kuat jgk la aku jerit. aku ni bukan species gedik suke2 jerit tak tentu pasal tau? kalo aku terkejut giler baru aku jerit. mak aku ingatkan ade budak jatuh ke ape. trus dtg cepat2. wahahah. rupenye aku yg heart attack, ingat anak buah sendiri tu toyol. :))

...

ok tak? ehehe. kisah benar ni. nak lukis comic tu.. aku hadapi masalah sket nak lukis cahaya pintu terbukak. aku refer google images, membantu la sket. ehehe. rusty sket la. dah lame tak lukis. :P

Labels: ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...