Thursday, October 21, 2010

Aleesya's Hairball


25hb Sept aritu, kiteorg ada buat Kenduri Aqiqah utk Baby Aleesya Reyhana. tp mase tu takde la cukur botak lg. stakat cantas2 jela. 27hb Sept baru botakkan Aleesya. :))

so bwh ni hasil setelah membotakkannye. byk jgk rambut dia.. kan?


sy ke hulur ke hilir bwk rambut dia dlm beg sy tiap kali kuar. sbb hajat nak singgah kat kedai emas, utk timbang, nak tau harga emas/perak.. dan tau lah brp byk kene bayar/derma.

so last week, pg dgn mak kat OTK.. ade kedai emas owner melayu.. so sesuai sket kot. at least derang paham la apehal nak timbang rambut sejemput lak kan? :))

sy tak ingat sgt exactly brp convertion gold dan silver.. tp roughly, kalo gold mahal sket kene bayar RM 220, kalo silver dlm RM 16. punye la beza. berat rambut Aleesya ni dlm 1.5 grams gitu. mak sy dah bayarkan.. die amik yg emas punye. sbb silver tu mcm sket sgt plak. ini ikut pd kemampuan la. kalo ikutkan, mmg kena ikut harga silver je.

buat masa skang, rambut tu masih dgn sy. tatau apesal masih blom tanam. rase mcm sy buat harta plak. eheheh. kang nak pass kat ayah la, soh tanamkan kat mane2.

Labels:



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...