Tuesday, March 23, 2010

Holiday Woes

erm.. dah lame tak travel overseas. :(

kali terakhir? err.. mane yeh.. pg Perth, Australia kot, dgn akak. that was.. erm.. 2003 or 2004. mase tu masih blom graduate lg. first time travel overseas berdua tanpa parents. ehehee. rase lain sket aa. tade la dgr bebelan mummy dan daddy. felt weird. tp best gak sbb ade akak aje. dan lg best, sbb abg tade. sungguh aman skali. wahahhaa.. :))

akak plak jenis suke tanye sy.. "Where to next?". so papehal, mcm sy plak yg jd kepala. ehehehe. bile bgn pagi, cukup excited, sbb akak siap dgn invisible pompom nak kejutkan saye. ekeke. comel tak?

eh silap la.. last one bukan Perth. tp Padang, Indonesia tahun 2006!! mcm mane boleh lupe. isk.

bile la nak pg jejln ni? berkulat dah ni. asyik dok jln2 dlm malaysia je. nak jgk naik plane pg negara lain. uhuk. oh yg paling penting, dpt mkn plane food. i dunno why, i like plane food so much. :))

kiteorg masalah nak pg mane2 sbbkan cucu2. eh silap.. anak buah saye. sbb mane nak letak derang kalo kiteorg pg bercuti. kan? "nok tohok mano?", kalo dlm bhs kelate. :P

erm. actually kiteorg sefamily mmg dah merancang nak pg jenjln mkn angin ke satu tmpt ni. cume.. err.. ade sedikit gangguan. mula2 elok jek, pestu tetibe ade yg nak menumpang. bile menumpang tetibe plan kene ubah sket, utk accomodate org2 yg baru ni. siap kene tukar tmpt tinggal.. dan mcm2 lagi.

tp makin lame makin menjd plak. org yg menumpang lak yg dok demand soh tukar itu ini, jd isu besar lak, siap gado2? ingat senang2 ke boleh tukar itu ini? Pffftt. so last2 terpaksa cancel, sbb blom pegi lg dah gado. kalo pg sane.. ntah2 lg teruk kot. bende2 kecik pon boleh jd isu. lgpon mood nak pg makin hari makin tade, sbb ape yg telah terjd.

kalo derang tak pg, org tu jeles kiteorg pf. kalo pg skali, mmg bergado jgk kat sane. ape kes suke sgt create nuisance ni? nyampah tau. mcm mane nak holiday kalo dok gado je keje? taleh ke pg elok2, atau menerima keadaan dgn seadanya. jgn twist facts, dan blame org lain atas ape yg berlaku. cube try blame diri sendiri boleh tak?

penat lelah aku dok research pagi petang siang mlm, cari tmpt nak tinggal kat mane (3 kali tukar), tmpt mknn halal kat mane, nak beli groceries kat mane, nak pg tour kat mane, nak naik tour bus kat mane.. etc.. tetibe TAK JADIK. :-s

hasil usaha sy dan akak, hangus mcm tu jek.

sadis giler akibat ade ketidakpuasan hati berlaku dr pihak yg menumpang. aku sgt2 kecewa. i repeat SANGAT SANGAT KECEWA! rase nak hantuk2 je kepala sendiri. eh silap, rase nak hantuk2 je kepale derang.

tp tgk la nnt.. kot kot jd pg tmpt lain ke. sy pon taleh ckp byk.. takut kang org berkenaan gatal nak ikut, payah la kan. harap2 kali ni takde gangguan lg. dan org2 berkenaan sedar diri dan tak ikut same. kalo ade jugak. aku takkan ragu2 utk gigit trus mereka2 yg berkenaan.

sy dah lame bersabar.. rase nak je tulis hal sebenar dlm blog ni, biar derang sedar sket diri tu. tp sy bukan jenis suke malukan org. so okla.. pendam jela.

tp kalo jd jgk bende yg same.. sy takkan hesitate tulis dgn DETAIL dlm blog ni. ini WARNING tau. sy serious ni. tau la kan, sy kalo marah, berjela2 boleh tulis. don't try to taunt me. i'm seriously sick of u guys being so selfish. opps! terlebey sudah. :))

aik, dr entry yg cukup positive, tetibe bertukar jd emo.. ? i should blog more. i'm feeling so much better. hahahahaha. :))

Labels: ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...