Saturday, January 23, 2010

Shopping sakan!

salam & hi readers!

err aku ade ke readers ni. ade kot. tp jarang benar readers yg nak tinggal comment.. T_T

yg kat shoutbox, byk yg spammers jek. yg jenguk singgah, pestu pakse soh singgah balik blog dia tu ade la.

btw, nk bitau.. sy sgt allergik kalo org pakse2. toksah la nak soh sy pg singgah blog korang balik. sy dgn sendiri akan pg sendiri ok? kalo ade komen2 soh singgah balik, sy delete trus. >:)

okla nak citer pasal kisah arini.

arini, planning nye, kene pg teman mummy potong rambut dulu. pestu, pg Jusco utk aktiviti bershopping baju + suar.. pestu kalo larat, boleh la nak pg beli groceries kat Carrefour.

so pg OTK dulu. mase tu dlm 2 la, coz last time mummy pg.. tukang gunting rambut tu sakit. so balik la dgn perasaan yg agak kecewa. kali ni, pg.. skali lg kecewa. org tu masih sakit. padahal dah seminggu dah ni. last week mummy pegi demam. sampai ke hari ni masih demam. :-s

so tak jd potong rambut. pg Jusco lak. mase mule2 tu mcm tatau nak tuju kat mane. sbb list dah pon buat. nak amik mane dulu jek.. hahaa. beselah jarang2 shopping ni. mmg tak reti sgt la. lain lah shopping groceries, itu mmg sy expert. kalo shopping baju ni, agak2 tak pandai sgt la. :((

ok my shopping list:
- sports shoes
- jeans (slim/straight cut)
- long slim fit pants cream colour (optional)
- cardigan / jacket / sweater
- top / blousers / tees

>:)

nak dijadikan citer, tgh2 dok pilih baju tu. tetibe mummy dpt sms dr Honda. pg tu mummy anta kete CRV pg service. so selalunye, bile dah siap Honda akan sms tuan kete, bitau boleh collect dah. dan ade berita yg tak best. kene collect before 1 pm. selalunye kul 6 pm. :((

mase tu dah kul 11 am tau. citt. selalu tau mcm ni. tak best btol. lg la panik. mcm prairie dog je mase nak pilih baju mane nak di-try. huhu.. awal2 tu mcm tak tentu arah. kedai besar. baju byk. tatau nak tuju mane. hahaha.

so memule pg tmpt yg paling familiar - Cheetah Ladies. :))

senang sbb, dah tau size ape yg boleh amik. try jgk la, tp mmg confident boleh muat punye. so area Cheetah Ladies kita amik..
- Jeans (straight cut & slim fit, blue, size 30), belt included
- Sweater (purple, size M)
- Tees x 2 (baby pink and baby blue, size S)

yg bukan dr area Cheetah Ladies...
- Tunic top (Scarlet, purple with pattern, size M)

tatau pasal ape aku suke sgt purple. last year hijau. this year dan ujung2 tahun lepas, suke purple lak. aku try jgk la tahan diri dr amik tees yg purple. amik colour lain. tp mmg tangan sgt gatal nak amik colour purple.. warrghh.. x-(

Tunic tu pon amik, sbb mummy try baju tu, tp colour lain dan size L. kite saje2 try.. nmpk elok plak. so amik la jgk 1. size amik kecik sket, sbb L tu nmpk besar sgt. Tunic tu sgt cantik. cutting die.. memanjangkan lg badan ku. aku nmpk tinggi tau bile pakai Tunic + jeans baru.. :D

oh.. sbb panic punye pasal. sweater tu memula amik size S tau. memula nak amik M/L la paling kurang. kite 'nmpk' L, trus amik bwk masuk changing room. yg Tees tu, mmg amik S, sbb sblm ni mmg ade tshirt dr CL ni dan muat size S. so confident amik size S. wahah.

Tees tu muat, no problem. tp sweater, pakai2 muat. tp mummy komen, soh amik size besar sket. kalo pakai baju kat bwh tu, mcm sendat la gak. so aku ckp kat mummy soh amik XL. kalo ade la XL.

pestu bukak2 sweater tu, aku tgk balik size sweater tu. size S!! aik. wahaha. mata kero ke ape. td mcm amik mcm L.. ni S plak. nak bitau mummy dah terlambat. so takperla. mummy dtg balik, mummy ckp, XL tade. paling besar pon L la.

aku pon ckp la.. rupenye aku pakai td S. bukan L. mimpi ape la aku ni. so nnt nak try M la. try kat situ jela. name pon sweater jek, tak perlu masuk changing room. dan aku try.. mmg M la yg padan. ekeke. S tu dah elok, tp since aku punye kebyknnye baju jenis yg tebal, so better M la kan?

Jeans plak. aku main rembat jela.. size 30. tatau ape yg sebenarnye muat. kire gamble jela. kalo tak muat, amik yg lain. tp better trus amik yg padan2 trus. dan alhamdulilah, pakai2 tu PADAN wei!! bangga betul. ni size 30 yg jenis slim fit la jugak.. low waisted semestinye. tp die tulis jgk straight cut. tak paham aku istilah2 jeans ni. :))

bile dah settle seme tu. time dah kul 12.15 pm. kasut sports terpakse beli nxt week jela. nak amik kete CRV punye pasal. [-(

lepas amik kete CRV, tinggal kete Kelisa kat Honda, balik umah.. naik kete Mercedes, daddy drop off kat Honda, naik kete Kelisa dan menuju ke Carrefour. :-s

toksah tanye ye, nape tak balik trus balik 2 kete.. since ade 2 org. 2-2 mmg ade lesen, tp ade sorang tu agak phobia nak bwk kete, so tak dpt nak nolong la ye. terpakse balik umah dulu, dan soh daddy drop off. tp okla, sbb daddy mmg nak kuar pg kelas.. alang2 la kan. wahahah. tade la rase bersalah sgt.. T_T

sampai carrefour, truskan dgn aktiviti grocery shopping. tak ramai sgt org, maybe masih awal. okla. not bad. nak bayar, pon trus masuk Q. tak perlu tunggu lame2.

p.s:
- oh nak tambah sket. aritu, ade kuar kat paper.. turn area Selangor plak utk buat 'No Plastic Day', setiap ari Sabtu. kate effective Jan 1, 2010... tp Carrefour yg aku pg tu still gune plastic. Wangsa Maju tu kire KL la ye. bukan Selangor. kui kui kui.
- aku baru teringat pasal 'No Plastic Day' mase beli tgh bayar. nak angkut brg2 masuk dlm trolley. org tu still bungkus dgn plastic. dan tak charge pon 10 cent per plastic bag. :-s

Labels: ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...