Saturday, January 16, 2010

Geli dgn 'pink'?

erm.. i don't understand. why are these people messing with me? die start dulu.. sy tak buat pape pon. why? why? why?

nampak nye tahun ni sy akan kembali active berblogging, sbb byk bende sy nak luahkan kat sini. since sy taleh nak luahkan kat HL blog, sbb blog tu 100% positive, sy boleh luahkan kat sini.. since this blog mmg meant for me to write down my feelings, what i encounter.. and how i deal with it.

so here we go...

sy dah censored name empunye org tu. tp kalo korang ade my FB, boleh la tau sapekah dier. click to zoom, k?


yg tak paham nye, nape la die marah sy, padahal itu Farmville punye keje? salah sy ke? pestu dok ckp sy itula inila.. calling me all the bad names (in FB msg). sy tak label pon die pape. manusia ni mmg mcm ni la. always think highly of themselves. ingat betul sgt lah. padahal, 1 bende pon tatau. cara ckp dlm msg FB mcm ustazah, tp tgk la reply dlm wall sy tu.. very contradicting.

anyway.. the reason sy backing 'pink'.. sbb sy tak paham, nape org benci sgt dgn 'pink' ni. especially melayu lah. sy pon melayu jgk, tp sy tade la benci yg amat sgt kat 'pink'. anjing pon same.

sy suke kat seme binatang, kecuali reptiles (agak menakutkan sket). 'suke' disini bukan sampai peluk cium ye.. paham2 la ye. jgn la pk sempit sgt. i know the limits...

sy boleh je nak tulis name sebenar 'pink' kat sini, sbb sy tak benci dgn 'pink'... tp takut readers ade yg geli, sy pon tulis 'pink' jgk la.

Allah tak soh kite benci satu2 binatang yg diharamkan tu. just stay away jek. thats it. bukan soh kutuk/caci/cerca/ludah/sepak/baling batu/etc..

mmg la 'pink' pengotor tp itu dah nature die gitu, bukan salah die pon. selain dr haram dimakan.. tp perlu ke nak kecoh2 sampai menyemakkan wall FB org lain?

stakat tgk gambar pon taleh, bukan soh belai2 pon.
kalo jumpe soft toy, mesti die lempar takpon pijak.
kalo nmpk secara live tatau la.. kot kot org tu pg lempar batu kot?

die ade purpose dlm dunia ni, kalo tade.. buat ape Allah create die? btol tak? sy bukan nak menghalalkan bende yg haram, cume sy nak bela nasib 'pink' yg agak malang ni.

kalo tak setuju, duduk bwh tempurung la lg elok. hmm.

Labels:



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...