Monday, December 14, 2009

Stage Fright + Camera Shy

^
minutes before we went on stage

nak citer sket pasal kenduri kawen cousin kite. nikah ari sabtu, sanding hari ahad.

erm. nak mule dr mane ye. *garu kepale sat*

mcm ni citer nye. 2nd day, hari ahad. lepas berarak masuk ke dewan, terus duduk kat meja. tak lame lepas tu MC panggil pihak pengantin laki naik stage, utk amik gambar. mule2 kasi can la family pengantin naik dulu. lepas tu baru la kiteorg naik. dlm hati mmg tamo naik sebenarnye. tp mak beriya sgt, so TERPAKSA naik sekali. hahaha.

ok.. sambil2 tunggu turn tu.. dok lepak2 dulu tepi stage. ade 2 group yg nak amik gambar. so 1st group dah selesai, turun stage. turn kiteorg plak. tgh dok planning2 nak pose mcm mane, tetibe dah start bace doa.. ?? err mcm tetibe jek. eloo.. i'm on the stage!!? ceh diva lak tetibe. haha. tak ke pelik. memule soh org amik gambar, yg tetibe bace doa tu kenape? haih. rase serba salah je dok atas stage tadah tgn :-s

aku bukan nye marah, cume rase.. very uncomfortable mase doa tu.. punye la seksa. korang cube la bayangkan. kiteorg dok diri atas stage. sy dok depan.. dan tengah2 stage tu. sy yg paling tinggi di situ (i think la).. so mcm tiang terpacak kat tgh2 stage. sy plak berdiri elok2 dpn pengantin. hahaha.

fuhh. seme org dok pandang ke arah stage. dan kiteorg seme dok menadah tgn. doa tu punye la pjg. sy ni tak suke org2 pandang. seriyes tak suke. i don't like attention. i prefer to be invisible. ni tetibe terpacak di tgh stage, sambil menadah tgn. masa tu.. diri punye la tegak, err tade la tegak.. ade la gaya jgk cara berdiri tu. huhuhu.

tetibe pulak abg photographer ni dok snap2 pengantin kat blkg aku. sempat gak snap gambar aku tgh tadah tgn skali. mungkin aku nmpk terlampau kusyuk berdoa kot. siap mulut leh terkumat kamit tu. hapal lak aku doa tu. :))

lg la aku gabra, sbb org dok snap2 gambar aku. aku tak suke org amik gambar aku, aku prefer amik gamba org. arghh! dlm hati aku.. "dieha, calm down.. buat dek jek. nobody is looking at u, nobody is staring at u. buat mcm bese jek. muke maintain tau.." hahahaha.

lepas dah abis doa, kene sambung pose bergambar lak. erm. photographer tu erm.. soh pose mcm2 style. sy ni photographer jugak, tp at least idea tu bernas la jgk. candid shot, lg elok dr posing shot.

aduhai. mcm2 style posing.. fake plak tu. kalo seme org2 muda takpe gak, ini mak aku, auntie aku kat blkg.. agak tak kene la cara posing tu. rase mcm.. badut jgk la kat atas stage tu. tp whatever jela. takkan nak lari turun stage lak. redah jela.

senyum pon mcm pakse senyum jek. akak aku plak dok jauh. kalo die dok sebelah aku, at least boleh gak aku soh die buat aku ketawa ke ape. tatau la hasil nye mcm mane. samada aku senyum atau tak. aku rase, aku senyum tak brp ikhlas kot. hahaha. kalo tak nmpk lesung pipit, kire tak ikhlas la tu.

eh jap. aku ade lesung pipit ke? :-s

lepas dah sudah, turun la stage. tade plak ayah + abg aku comment pape. so i guess i handled it quite well.

kalo abg aku la yg dok atas stage tu, rase muke die mmg akan berubah trus. die jenis taleh nak control sket ke-nervous-an. aku ni reti gak cover2.. after years of practice :))

Labels:



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...