Friday, September 25, 2009

Tapi anak saya..*pause*

ehehe. berdasarkan title di atas *cough cough* itu kata2 dr salah sorang dr auntie mase raya lepas. aku tulis conversation jela yeh.. ade la explaination sket. comic pon selit jgk.

note: dialog tu aku ubahsuai sket sbb derang ni ckp dlm bhs kelantan. kang tak paham lak korang.. :P

lokasi? di rumah auntie X
ape yg berlaku? auntie X tgh berbual dgn mak aku

auntie X: sy tgh risau ni. anak bongsu sy tak jumpe jodoh lg. umur makin meningkat. abg dan akak die, umur 24 thn dah kawen dah.
mak: brp umur yg bongsu tu?
auntie X: 27 thn.
mak: aik.. same la dgn anak bongsu sy (tunjuk kat sy). die pon tak jumpe jodoh lg.

aku dlm hati.. "cess. nak mule la tu ckp pasal aku jap lg". aku emo sket kalo org ckp pasal jodoh2 ni. mcm tade topik lain. x-(

auntie X: lor. yeke same umur?
mak: a'ah.. anak bongsu sy ni, lahir tahun 1982.
auntie X: oo. same la. tapi anak saye...

*long pause*

aku dah start gelabah dah.. ape yg auntie ni nak sampaikan sebenarnye. mcm suspen je. dah la pause lame sgt. dalam otak aku dah pk mcm2. lagi cantik? lagi pandai?

auntie X: anak saye.. *tgh pk nak sambung mcm mane kot*
mak: ...
auntie X: LAGI TINGGI!
mak: huh? anak sy pon tinggi jgk...

mase ni aku mcm sentap la jugak.
ape kaitan umur dgn ketinggian?
ape kaitan jodoh dgn ketinggian?
aku ni ketot sgt ke?

papepon, aku sgt sgt sgt sgt sgt sure.. yg aku LAGI TINGGI dr anak auntie X. 100% sure la. sbb aku dpt baka tinggi dr belah ayah, bukan mak. btw, auntie tu sepupu sepapat belah mak. belah mak mmg rendang2 aa. hahaha.

bukan aku tak puas atie ke ape.. tp mcm auntie tu nak ckp bende lain, tp yg kuar dr mulut die bende lain. last2 mcm tak logik je sambungan ayat die tuh. hmm. aneh sungguh.

aku dah gigih. nak balik nnt, mesti salam dgn anak die. tgk la sape lg TINGGI!!? emo tak aku? hahaha.. :))

.
.
.

lame la jugak auntie tu citer mcm2. aku dah tak sabar nak balik dah, sbb anak tekak tak brp sihat. siap minum air 3 cawan lagi. dr citer2 yg auntie X tu bualkan, aku dah leh judge auntie ni mcm mane. die mmg jenis yg cakap direct, tade simpan2. tp aku agak tak puas hati, ape yg die cube nak hide kan.

tak lame lepas tu, mak aku mintak diri..

mak: oklah. nak mintak diri la dulu. ade byk rumah lg nak pg ni.
auntie X: oo ok.

mak salam dgn auntie X.
aku salam dgn auntie X.
mak salam dgn anak bongsu auntie X.

*jeng jeng jeng*

sudah tibe mase utk check betul ke tidak. aku ketot dr budak ni ke tak..

aku diri tegak2. spy kalo nak kate same tinggi pon, at least aku dah sure posture aku dah cukup tegak. so takde la lari inches ke ape. berkire sungguh aku. :))

aku salam dgn anak bongsu auntie X.

.
.
.




erk. beza mcm langit dgn bumi. :))

itu Auntie X kate tinggi? aduhai. anak die, same tinggi dgn akak kite. eh jap.. ke lg rendah dr akak. sbb akak ade la separas bahu kite. no bad la kan. so die maybe rendah sket la. comic kat atas tu susah benar nak lukis. sbb kalo lukis budak tu bwh dr bahu kite.. kang same tinggi mcm pika/ryan lak nnt.. wahahhaahhaa :))

ini bermaksud, anak bongsu X lg rendah dr saye.. beza dlm 1 kaki lebey gitu. takpon 2 kaki. hahaha.

lg la kuat instinct kite.. auntie X mesti nak sebut perkataan lain, tp maybe perkataan tu.. bg die tak sesuai kot. so die pg ckp TINGGI lak.

most probably. die nak ckp.. anak die nampak lg 'matured' dr aku. aku ni muke kanak2 ribena (budak berhingus) kot. :))

sbb mase sessi berdialog sblm makan, auntie tu ade tanye aku, "belajar lg ke?"

bile tanye belajar lg ke.. itu dah sah2 auntie tu anggap umur kite dlm lingkungan 18 - 24 (umur budak uni la). ehehe.

anak die mmg bermake up la. aku, korang sedia maklum, mmg tade secalit make up pon kat muke aku. lip balm yg lutsinar kire make up ke? tak kan?

btw, anak auntie X tu keje.. kat stesen TV. jd pemberita. tak penah prasan lak sbb tak penah tgk channel tu. kang aku tgk kat channel 502. :D

tapi.. salah ke kalo auntie X nak ckp aku nampak lg muda dr anak die? aku tak kisah pon. ke die yg kisah, anak die nampak lg tua dr aku? ekekek.

lg pon dah selalu org ckp mcm tu kat aku. lain la org ckp aku nampak tua mcm nenek kebayan, obviously itu satu insult. :P

so skang ni.. aku masih tak pasti, ape yg sebenarnye auntie X nak sampai kan. :-s

satu lagi misteri nusantara.. masuk dlm vault.

Labels: ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...