Wednesday, June 24, 2009

Whose shirt is this?

lame btol tak lukis comic. ehehe. reason nye, kalo nak start lukis comic, kene lukis balik from scratch. tu yg mcm malas sket nak lukis. yg lame2 punye.. dah tade. kalo dulu leh siap cepat, sbb recycle balik 'rangka' yg same, cume tukar action/expression/ susunan.. dan tambah dialog je.

so starting Comic # 56 ni gune 'rangka' yg baru. Pika pon dah tak botak, sbb skang rambut dah pjg dan lebat sket (walaupon takde la lebat mane pon).

ingat nak try buat 1 comic per week la. dan publish 1 comic every Wednesday. ok tak?

harap2 dpt kotakan la janji tu. wahaha. takut janji tinggal janji je. dlm minggu ni nak lukis dlm bbrp comic trus.. tp publish 1-1 dulu. bagus tak idea aku ni? :D



alkisahnya.. Mummy yg dpt identify dulu 'bakat' pika mengenalpasti baju/suar/kain hak milik sape. besenye tugas tu, aku punye. mak aku yg selalu akan panggil aku, tanye.. ni sape punye ni?

tp skali tu.. aku sendiri tatau sape punye shirt. so try tanye pika. kot kot die ni se-observant mcm makcik die (aku la tu). dan mmg ye la. rata2, kalo die jwb trus dgn confident, mmg betul la. kalo die ragu2.. slow sket die nak jwb. die pk dulu.. ehehe. tp last2 jwb jugak. kdg2 kiteorg testing je.. sape punye baju. tgk pandai ke tidak. besenye betul la. tak penah lg salah. terer btol pika.

tp yg musykil, sampai ke suar dalam pon die tau milik sape. hahaha. mcm bese je die tgk kite2 seme ni pakai suar dlm je. yg paling susah nak identify.. ayah dan abg punye la. sbb lebih kurang je. plain colour je. susah nak ingat sape sape punye. tp pika tau plak. hmm. :-s

btw.. pd org2 baru yg jenguk blog ni. mungkin tatau la character2 comic aku ni. kiteorg ni byk gelaran, so maybe confusing sket.

atok = daddy = grandpa pika + ryan
tokmi = mummy = grandma pika + ryan
pocik (pakcik) = abg aku = uncle pika = ayah ryan
ila = akak ipar = auntie pika = mak ryan
akak = mak pika
adik = cheesue = aku la tu

nak tgk comic2 yg lame.. sila belek kat tepi side bar tu. leh pilih dr #1 comic hingga lah ke comic yg terbaru. :P

Labels:



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...