Monday, May 11, 2009

Doa Menempuh Ujian Memandu

dah ber-cobweb dah blog ni. takpe la. ni tgh update la ni.

kalo bace post title.. cam pelik je kan?. kite nak share 'doa menempuh ujian memandu' ke? hahaha. mmg pon.

aritu.. dlm 2 hari yg lepas kot. tetibe terjumpa balik notebook kelas memandu. belek2.. ade la note2 kite tulis.. plus doa yg kite sendiri karang. ehehe. doa tu.. mcm lawak pon ade jugak. sbb kite selalu ingat, kalo nak mintak pape dr sape2 jela.. kene detail. kalo tak detail.. lain lak yg dpt. 

cth.. kalo doa kat Allah, nak bini lawa, nnt dpt bini lawa.. tp perangai ya ampon. paham2 la perangai mcm mane. so itu pentingnye nak kene detail. betul tak? ehehe.

mcm nak mintak wish dr Genie.. kalo kite ckp kite nak sesuatu, usually Genie tu akan grant wish yg tak brp tepat kan? kire tak menepati yg ape kite nak.. why? bcoz kite tak ckp secara detail. sudahnya, kene use up all 3 wishes. tak ke rugi tu. 

so moral of the story... nak doa kene detail-detail. wahahaha.. 

pls, toksah komen la tulisan kite. kite tau la.. tulisan kite ni comel kan? hahaha.



kecik sgt kot.. takpe. kite tulis balik kat sini. pd bebudak yg lepasan SPM atau sape2 jela yg nak amik ujian memandu ni, leh la try gune doa ni. asalkan korang ingat, doa ni hak milik Adieha tau. jgn ciplak pestu.. ckp korang yg buat lak. :P
"Ya Allah...
Hilangkanlah rasa gugup aku ketika menempuh ujian driving pada esok hari. 
Gagahkanlah tangan ku ini memusing stereng dengan pantas dan cekap, dan mudahkanlah aku untuk mengangkat hand break.
Jauhkanlah aku dari melakukan sebarang kesilapan sehingga membuatkan aku gagal.
Tolonglah aku lulus ujian parking, 3 pointer, bukit dan jalan raya.
Biarlah instructor aku impress dengan kebolehan aku memandu kereta."

~ hasil nukilan Adieha (2000)

Labels: ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...