Thursday, March 05, 2009

Tag 5

Salam & elo peeps.

Tag from Mieza. 

soalan terakhir aku skip seperti bese.. muahahah (gelak evil)


## tanda-tanda anda.... 

1. sedang sukahati

- aku akan 'hum' lebih dr bese. aku mmg suke hum pon. since aku ni pemalu nak nyanyi dpn org, aku hum jela.
- senyum je satu ari. senyum sampai telinga. aku ni ade byk jenis senyum. ade senyum tak ikhlas, ade yg ikhlas. nak tau.. ikhlas ke tidak, tgk mata aku. kalo mata aku smiling jugak, maka benarla.. aku tgh sukahati.

2. sedang marah

- mata aku mengecil dan bertuka jd merah. kulit aku berubah jd hijau. baju aku mula koyak. wahahhaha. just kidding.
- ok yg ni yg real punye. kalo aku marah.. aku.. erm.. kerut muke. mmg berubah 1 muke la. obvious sgt la. mata aku mmg jd menakutkan sket. sbb setan dah masuk dlm bdn. cara ckp pon berubah jd hi pitch. tgn pon tetibe jd karam singh walia. ini kalo aku taleh nak cover dah. mmg marah tahap cipan dah. ckp pon tak cover dah. bukan swearing ke ape.. cume tade dah ckp secara baik. seme salah org tu.. aku main tabur trus je. mmg mcm kene tembak la. das demi das. :))
- lagi satu.. if aku boleh cover, kire setan tak berjaye masuk lagi.. aku akan gelakkan je. gelak sambil pujuk diri jgn marah. ini cara aku tangani temper aku. :D

3. sedang bosan tahap maksimum

- ape ye aku buat? aku rase akan buat segala marathon yg ade. movie marathon. tv series marathon. erm.. takpon ajak sape2 kuar ke. tgk tv ke sepanjang ari sambil terbaring atas sofa. main game sepanjang ari.
- besenya kalo bosan ni mule la terkuar istilah aku : JERUK-ing kat rumah = berkulat dok kat rumah.
- erm.. selalunye kalo bosan, tgn ni mule la gatal nak buat keje. so kebiasaannye: kemas rumah, kemas peti ais, susun2 brg, buat spring cleaning.. etc

4. sedang cemburukan 'sesuatu'

- kalo cemburu bende2 yg materialistik.. aku beli je la sendiri. ape susah. ade duit, beli jela. tade duit, simpan, pestu baru beli. haha.
- kalo cemburu org.. sbb org tu lawa, itu taleh nak buat ape la. dah rezeki die mcm tu. kite ni just gune la skincare utk make sure kulit kite sentiasa bersih. tade la buat plastic surgery ke ape. kite ni dah cukup sifat, patut bersyukur la. at least ade gak mate, idong, mulut, telinga. kalo lawa, tp
perangai tak lawa, buat ape kan? :P
- kalo cemburu org.. sbb org tu kaya/pandai.. usaha jela utk capai tahap org tu. jeles org lain pandai, tp tak buat ape.. buang mase je. baik study, buat revision lebih ke.. etc
 
5. sedang rindukan 'sesuatu'

- rindu kan org.. cth pika.. aku akan tidak senang duduk. kejap2 sms akak.. tanye.. pika tgh buat ape tu? dah mkn ke? tido dah? tak bwk kuar jln2 ke? pestu mulela aku bazir duit belikan brg/baju utk pika. wahahaha. same la utk ryan. dah byk baju ryan yg aku beli. abg aku ckp die yg beli, padahal aku yg bayarkan. huhuhu.


##kenapa anda....

1. rasa cemburu??

- aku cube utk TIDAK cemburu yg negative. i'm happy with what i have. kalo nak ape org tu ade.. usaha. tanak usaha.. tak dpt la. :P


2. rasa marah??

- bila terpaksa terang byk kali. aku bg can 2 kali je. kali ke-3.. aku buat derk je. bak kate pika, "biarkan. biarkan. biarkan".
- pestu terbaru.. bile aku dah state.. 1 option. tp org ni, ckp.. "kan ade option lain". mase tu aku mmg marah la, sbb seolah2 aku tak terpk bende tu.  padahal mmg aku dah pk dah awal2. tak mention sbb option yg die mention tu mmg taleh digunakan pon. :P
- bile dah aku terangkan sesuatu perkara, masih tak paham2 jugak.. dan tanye soalan yg same jugak. kene pakai tape recorder ni. eh ni kire same dgn yg 1st.
- bile diprovoke
- bile aku ckp sesuatu yg betul, tp org tu pk lain dan assume bende2 lain yg negative. mmg nak kene org ni. aku gigit ko.

3. senyum2

- selalu senyum, kalo aku nmpk baby yg cute dan guhums.
- nampak bende2 yg lawak/happy. aku suke tgk org. suke tgk gelagat org.
- bile org senyum kat aku. aku senyum la balik.

4. rasa bersalah

- bile rase terhutang budi (bak kate org.. bile terhutang budi, tergadai body.. hahahhaha)

5. rasa mengantuk tahap gaban

- sbb tak cukup tido la. tak pon tido lewat, bangun awal. ape punye soalan ni? :-s


##reaksi anda bile... 

1. sedang marah

- mate aku terbulat. telinga aku berasap - kuar stim. pestu bunyi wisel keretapi. ekekkee.

2. terasa malu teramat sangat

- blushing. aku dikenali 'awek blushing' suatu ketika dahulu. pipi mmg tukar kaler.
- tutup muke.
- lari atau sorok belakang org lain.
- sengih2 malu sambil mate pandang kiri kanan. 
- gigit jari 

3. tak dapat tidur

- bace 3 Qul + ayatul qursi + alfatihah + ngucap. kalo tak dpt tido jugak.. sambung bwh
- berguling2 atas katil. kiri kanan kiri kanan. terlentang, terbaring. seme position kite try. berselimut. tak berselimut. kalo tak dpt tido jugak.. sambung bwh
- dok dpn laptop, surf la pape yg patut. takpon dgr lagu ke. tgk food blog, cuci mate tgk gambar mknn. baca buku ke. ehhee.. etc. bile dah ngantuk, masuk tido.

4. ternampak ehem berjalan dengan ehem2

- lempar batu. :))
- tak aah. aku bukan kejam mcm tu. ini kire Ally Mcbeal jela. dlm khayalan jela buat gitu. reality tak buat la. :P
- aku buat derk je. takpon.. lalu tmpt lain.. tamo aku terserempak dgn derang. kang mule la awkward conversation.

5. keseorangan

- bese je. dah penah mkn sorang. pg kelas sorang. dok dlm kelas sorang. blaja sorang. jln2 sorang. best ape sorang2. kalo ade org tag along, slow benar berjln. kite plak kene tunggu die. :))


##5 falsafah anda....

- be the best among the best
- what goes around come around / don't do things you don't want others do to you (KARMA)
- always put others first
- today is better than yesterday
- don't dwell on the past, learn from it. because all you can do is rise above it.
- don't worry about the future, deal with today.


##tag 5 org...

- skipped. ngeh ngeh ngeh

Labels:



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...