Tuesday, January 27, 2009

Zinger Tower Burger @ KFC

ngeh ngeh ngeh. baru semlm dok borak2 pasal Zinger Tower ni. tak sangka plak ari ni dpt mkn. :P

sesampai nye di KFC, kite order Zinger Tower Combo. tp kene ulang byk2 kali plak tu. staff KFC ni tak cukup tido ke? tak alert.. dok pandang org lain. die dah tanye kite, nak order ape, so kite bgtau la. tp time kite nak bgtau.. die pandang kwn die kat sebelah. customer kat dpn awak ni. elooo? huhu. sib baik kali ke-3 die dgr. malas nk ulang byk2 kali.

dahla kene order utk parents skali. parents push2 saye ke dpn. since bab2 fastfood ni saye la yg pandai. ehehe. 

ok.. so kiteorg order.. 
. Zinger Tower Combo = kite punya
. Toasted Twister Combo = mummy punya
. Snack Plate + Hot Milo = daddy punya

Kalo order Zinger Tower Combo, dpt Zinger Time = Jam! hahaha. cam budak kecik plak aku ni. lgpon wrist kite skang mmg dah lame tak pakai pape. dah lame tak pakai jam. bagus gak dpt jam ni. :))



memule dah eye-ing kat kaler biru tu. mmg lawa la, out of the bunch. tp malangnye habis stok. jam biru yg tinggal pon sample jam kat counter je. so tinggal 3 lg warna. kite pilih yg 2nd - merah + oren/brown (refer gambar di atas).. since nampak ok sket ahh.. nak banding dgn 2 lagi tu. :P

eh.. bukan ke aku buat posting ni, nak ckp pasal Zinger Tower burger. pg ckp pasal jam plak. isk isk. lari topik btol. 

Layering dlm Zinger Tower Burger adalah spt berikut.. :
- Soft bun
- Zesty chili lime sauce
- Fresh lettuce
- Zinger fillet
- Cheese
- Hash brown
- Soft bun

menarik jugak taste burger ni. mmg sesuai zinger + hash brown.. mmmm. lime sauce pon menyedapkan lagi burger. tp.. bukannye Zinger ni mcm pedas2 sket ke? dulu la, selalu mkn Zinger.. ayam die ade rempah2 sket. mmg sedap. tp yg Zinger kali ni.. tak rase dah rempah2 mcm dulu. :(

lime sauce + hash brown yg menyelamatkan burger ini. 

mango pudding tak sempat nak rase. bwk balik umah, ingat nak mkn ptg2 nnt. tgk2 Pika balik dr Terengganu, die yg abihkan.. hahaha. takpe aa.

Labels: ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...