Monday, January 19, 2009

New Laptop!

Alhamdulilah.. sudah  sampai. ehehe.

actually posting ni patut buat last Friday. tp byk sgt bende nak buat, tertangguh plak. comic pon tgh lukis2 ni.

Order thru online (Dell website) on 11 January. Delivery guy dtg ari jumaat, 16 January. :D

patut dtg skali dgn PC ayah kite, ntah mcm mane boleh tertinggal plak. yg sampai hanya laptop. :)) 

ok. ni 1st laptop kite beli gune duit sendiri. last time, beli PC la, since sesuai sket utk campus use. walaupon agak seksa nak angkut sampai ke tingkat 5. uhuk. abih lebam2 tgn.

laptop yg kite pakai sblm ni, ayah kite punye. tp lepas dah grad, bawak balik umah, switch dgn ayah. ayah gune PC kite, kite gune laptop ayah. 

skang ni, tgh operasi pindahkan data dr Laptop lame ke baru. tak abih2 lagi ni. huhu. lepas dah sudah, laptop lame nak reformat.

ok. on to the pics.

~~~~~~~~


^
kotaknyaa...


^
yup. mcm aku ckp aritu. nak beli Dell XPS M1530.


^
closeup keyboard Dell XPS M1530. kaler putih ni.

^
tadaa. my new Dell XPS M1530, in Tuxedo Black


^
dr segi size mmg beza sgt. tgkla Acer punye palmrest, itam legam.

~~~~~~~~

Kite ada soh kawan kite, Mieza, buatkan dialog utk gamba yg last tu. kite tempek jela eh. aku pemalas.. soh org lain buatkan dialog utk aku. >:)

Acer: sampai hati tuan aku tinggalkan haku. Pulangkan haku kembali kepada org tua ku, huwarrggkkhhh....
Dell: Mana ader tinggalkan ko. Dia tambah haku, nk kasik ko senang. Tak penat buat keje sorang2
Acer: haku terasa ati, dah lama bersama, tiba2 dia carik lain *sob! sob! sambil kesat air mata*
Dell: Tak der la,jgn pikir cenggitu,skg maseh bersama lagik kan, ada kawan lagik. Lepas nih ko xsunyik dah, sbb aku ada kat sbelah *sambil tepuk2 belakang Acer*
Acer: betul ke nih?
Dell: betol betol betol :D

Adieha masuk bilik...

Adieha: Wah! tadih rasa mcm jaoh je aku letak position korang, cemana leh tiba2 dekat nih? dah berkawan2? bagus nyer... *senyum sampai tinge*
Acer+Dell: *senyum SOKMO*

Labels: ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...