Friday, November 07, 2008

Baby Rayyan in PINK?!


^
baby rayyan pakai rompers kaler pink??


Kite malas nak tulis pjg2, so kite tulis dlm point forms jela.

RAMBUT :
. Best la gosok kepale Rayyan ni. Rambut die lembut. Dah la cam lawa je rambut. seme covered, tade bald patch langsung.

FIZIKAL :
. mata : bulat tp sepet. err caner ye? rase cam bulat kot, tp kadang2 nampak sepet. 2-in-1 kot.
. bibir : seriyes mcm daddy dier. luas + pjg + :( . hahaha
. bulu mate : boleh tahan gak la. nampak cam lentik je. tp sket je. dlm 8-10 helai je setakat ni. ceh aku kire ker?
. hidung : aku tak reti tgk hidung baby. nak kate mancung pon tatau laa.
. dagu : ade cleft chin weii. 
. pipi : sgt ermm.. chubby. sechubby2 nye. sekali pandang, korang akan ingat dier ni patung Cabbage Patch Kid. dimples aritu mcm nampak ade. tatau la sbb die chubby sgt nampak cam ade  dimples.
. perut : berisi tp keras. sbb ari2 die buat sit-up dan stretching. tunggu nak nampak ade 6 packs je. hahaha.
. kaki : ermm.. especially bhgn thighs. sgt delicious. bile la boleh gigit ni. pika dah selalu jd mangsa gigitan kite. geram2 gigit je trus. pika suke kene gigit, kdg2 gigit kite balik. >:)

BODY SIZE :
. Amazingly, baju 0-6 months, kalo pakai kat die, nampak mcm sendat lak. nampak sgt die ni berisi. patut kalo newborn la yg pakai baju 0-6 months, nampak la lose2 sket. dier tak. mmg muat2. wahahhaa.

WEIGHT :
. mase lahir berat 3.09 kg
. selepas 7 hari 3.2x kg (yg 'x' tu tak pasti sgt, tp hampir2 nak 3.3 kg)
. selepas 30 hari 4.495 kg.. almost 4.5 kg.
. selepas 32 hari, timbang kat rumah.. 4.6 kg. wahahaha
. skang dah 39 days, tak timbang lagi. tp mmg rase makin berat. 

HOBI :
. mengeliat 24 jam kecuali bile tido :P
. hisap susu dgn lahap nye. tak penah nak minum slow2.
. bile bosan, soh sape2 dukung dier sambil jln2. kalo tak die akan menangis. kalo duduk kejap, die akan bukak mate utk tgk keadaan sekeliling (kenalpasti samada kiteorg tgh duduk or berjln) dan trus nangis. maknenye die nak kite bergerak sentiasa. huhuhu. alternative paling mudah utk tangani masalah ni - sumbatkan je pacifier dlm mulutnye. senyap trus.


erm.. baru je td die 'jeluwok' atas kite. korang tau ke istilah 'jeluwok' tuh? erm.. cam muntah la, tp muntah susu. elok2 pagi td kite baru shampoo rambut, so lepaskan je rambut, tak ikat. ingatkan daddy dah burp.. so dukung la baby letak kat bahu.. trus die 'bluwekkk'. kene baju dan rambut kite sket. hohohoh. kene shampoo rambut balik ni. uwaaaa..


Labels: , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...