Thursday, October 02, 2008

Welcome home...

.... Benjamin Rayyan!




Name : Benjamin Rayyan bin Mazran

D.O.B. : 29th September 2008 / 29 Ramadhan 1429 H
T.O.B. : After Asar 4.32 PM (i think)
Weight : 3.09 kilos

~~~~~

Rayyan ni.. name Rayyan ni dah confirm. tp yg 1st name tak brp nak confirm lagi. harap2 stick tu Benjamin la. dah malas dah.. asyik kene pk name baru je.

Rayyan ni besar la jugak. semangatt. disbbkan die dilahirkan 2 hari sblm Raya, org kat spital pon dah tak ramai. sebaik saje dilahirkan, sepatutnye wad bersalin tu hanya ibu/suami pd 'pesakit' ni je yg boleh masuk dlm. tp sbb tade org, kiteorg ni kire last customer la sblm Raya tu.. ehehe.. so kiteorg seme serbu masuk dlm wad. nampak la Rayyan ni kat bwh heater, tgh dipanaskan.

bleh bace citer selebihnye kat sini - link
video boleh disaksikan di sini - link

keesokkanye trus boleh bwk Rayyan dan mak die balik. mmg fresh2 la. tp muke die tak merah langsung cam baby lain. mcm dah bbrp hari je. padahal blom sampai due date lagi. die kuar awal dlm.. 20+ ari. ehehe.

cam dulu, Pika lame dok spital coz ade masalah peparu. lepas 9-11 hari baru boleh bwk Pika balik. jenuh gak tunggu. mak die dah kuar spital, anak die blom. huhu. sib baik last2 bwk kuar jugak. so ni kire 1st time bwk balik baby fresh2 (panas2) baru kuar dr perut. ehehee.

baju dlm gambar tu comel tak? ehehe.. cute kan? ni close up nye.

lagi satu, texture kulit baby ni best la. susah nak describe. dulu Pika rase lain, sbb dah >9 hari. so agaknye kulit pon dah tak se-best yg ni. ini yg fresh2.. fuhhh. kulit dgn muscle tu mcm separated bile sentuh, susah la nak describe. cam bukan manusia la.. haa senang citer. cam kulit alien. hahahahaa.. :))

Labels: , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...