Thursday, September 11, 2008

Emotional Pika

Ehehe.. memandangkan entry pasal Pika saje dah lebih dr 2, rasenye dah boleh buat Category sendiri dah. So mane2 entry ttg Pika akan dimasukkan dlm Pika-ism. :)

nnt kite editkan entry2 yg lame.. dan masukkan under Pika-ism.

ok..

Dr tajuk entry kali ni, Pika ni kalo tgk citer kat TV.. die ade perasaan tau. same mcm kalo kiteorg tgk citer sedey, akan rase sebak, sedey.. etc.

Btw, Pika skang dah 1 year 4 months. almost nak masuk 1 year 5 months..

Aritu, kite bukak la citer 'Akukah Tanggang?' and guess what happen. Everytime ade bed scene.. no no don't be silly la.. bed scene as in Adi Putra tu terlentang atas katil taleh gerak dan jerit2 sambil nangis2. that bed scene.

Everytime nampak si Adi Putra ni meraung2, Pika automatik akan menyorok sape2 siap peluk dgn kuat samada my mum or me. mcm tak sanggup nak tgk je. kadang2 sampai nangis teruk sgt sampai merah hidung dier.

Adakah Pika memahami scene tersebut? chewahh. Pika rase ke penderitaan 'Tanggang' tuh? bile org lain yg kuar.. cth mak Tanggang, bini Tanggang.. etc Pika akan jd happy balik. tp kuar je Tanggang, trus die lari ke arah kiteorg.. nyorok.

Kadang2 kite tutup muke die dgn selimut.. tp die tarik selimut tu.. nak plak tgk. ni ala2 zaman kiteorg kecik, bile tgk citer antu kan.. nyorok dlm selimut tp tetap jugak nak tgk citer tu. hahaha. agaknye same la situasi dgn Pika ni. kesian kat Tanggang, tp masih nak tgk.

Mule2 kiteorg ingatkan, Pika ni hanya akan jd camtuh bile tgk citer Tanggang je, tp ade drama2 lain yg ade 'bed scene' yg same.. org sakit terlantar, pestu ade scene nangis seme, muke Pika akan trus berubah.. muke kesian/sedey gitu. cume effect nye tak seteruk bile tgk citer Tanggang. so maknenye berkesan la lakonan Adi Putra ni, sampaikan Pika pon percaye.. ingatkan real. ehehehe.

Kadang2, die gelak bile tgk TV. padahal mase tu scene org mati.. die pegi gelak plak. siap tunjuk dgn jari plak tu. mcm nak kate, "Wahahaha, padan muke ko mati!". kuat plak die gelak. hahaha. Mak kite ckp, Pika sengaja gelak nak tutup kesedihan. yelakan, konon malu la nak tunjuk perasaan sebenar kat dpn kiteorg. ehehehe.

Pestu, ade skali tu kite tukar channel movie, ade citer Scary Movie 4. besela kan Scary Movie ni byk scene2 yg lawak yg outrageous. So 1 scene ni, di mana Carmen Electra (yg buta) main kejar2 dgn budak retard tu.. terlanggar la pokok kan? memule yg buta langgar pokok, pestu yg retard plak langgar dinding luar rumah tu. Pika ni, kemain die gelak. mak oii. mase start tu lah 1st kiteorg nampak die gelak bile tgk citer Comedy. kalo tak mmg tak tgk la citer2 ni, just tgk bile iklan je. mmg lawak la tgk die gelak. dah la cara die gelak tu mcm org tua je. pelik lak kite tgk. pestu lagi satu scene, yg Carmen Electra masuk 'court room', dan membuang in public tu.. Pika gelak jugak. kiteorg dah lebih dr 2 kali tgk citer ni, so dah tau ape akan terjadik. tp kali ni lain sket la, lawak nye jd lebih sket sbb ade budak kecik ni pandai gelak.

Kadang2 Pika akan tetibe je berubah jd takut. cth terkini, iklan ermm.. tak ingat iklan ape, tp ade pencuci tandas ni tgh cuci2, giler bersih dah tandas tu. pestu tetibe masuk org yg tengah sakit perut dan mengotorkan toilet tu. haa. yg itu.

Pika takut giler kat pencuci tandas tu. nape ye? kalo takut kat org yg sakit perut tu paham la kan, sbb cara die masuk tu ala2 tak sempat gitu.. hahahhaa. tp ni takut kat yg keding plak. ade skali tu, kite tukar chanel Al-Jazeera, ade la pak arab ni tgh bace news. pak arab ni pakai semutar, janggut pjg beruban, kulit agak gelap. Pika takut gak. sampai nangis2. Pika ingat terrorist ke ape?

Kadang2 Pika akan tetibe malu-malu.. ini tgk pd org nye gak. selalu kalo perempuan yg lawa2 la. dlm iklan skincare atau drama. kalo iklan skincare, besenye akan ade shot yg dekat kat muke. so agaknye Pika ni ingat org tu tgh agah dier. die malu2, sampai nyorok kat belakang bantal busuk dier sambil senyum. kalo laki plak, muke yg jernih2 je. kalo kulit gelap, Pika takut. hahhaha. cth cam org negro, pak arab yg gelap, etc. sape2 yg kulit cerah, cam chinese, omputih, pan-asian, etc.. die berkenan je. :P

Pika u're a racist..!

kalo ade lagi perkembangan pasal Pika ni, saye akan update kat sini. :P

Labels: ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...