Sunday, August 24, 2008

Tag Suka Suki

Alang2 tade bende nak update, saye buat la tag ni.

Saye telah ditag oleh Anysz. Eh yeke Anysz tag kite? bukan kite yg sukerela nak ditag ke? eheheh.

Menarik gak tag ni, sambil2 boleh update blog yg lame ditinggalkan. sian ko 'HNPC', ko dah jd #2 lepas blog 'my herbalife diet'. huhu.

1)Senaraikan 5 hadiah/benda yang anda inginkan.
1- Ice Cream maker
2- Kerusi urut pon ok jugak
3- Laptop baru yg canggih dan berkuasa tinggi
4- Digicam baru yg lebih slim dan canggih. micro shot and night shot mesti A OK.
5- ermm. _ _ _ _ _ _ _ _ , where _ _ _ _ _ _ ?

2) Alasan terhadap perkara tersebut :
1- aku dah lame berangan nak buat ice cream sendiri. :(
2- sejak dua menjak ni, bdn asyik sakit.. so nak la kerusi urut satu. org nak mengurut tade :(
3- laptop skang ni sgt nazak. RAM sgt low. HD pon sian sgt. dahla CD driver pon rosak. adeh. mcm2 hal.
4- Digicam skang agak bulky. sampai rase membebankan je bwk digicam tu kemane2.
5- biar la rahsia.. ekekkee.

3) 5 impresi terhadap orang yang diminati :
impresi? u mean impression? err.. sorry. masih tak paham dgn soalan yg diberi. huhuhu.

4) 5 perkara yang dibenci :
kalo disenarai kan.. lebih dr 5. so tak perlu la ye kite senaraikan. ehehe.

5) Kali pertama duduk berjauhan dari keluarga
Summer camp dekat ceruk mane tah. mase tu aku umur err.. Darjah 4 atau 5. summer camp dlm 3-4 hari jugak la. siap masuk paya, panjat bukit, turun bukit, redah arus sungai. org lain pendek, nyaris lemas dlm paya. sib baik saye dah pjg dah mase tu. >:)

6) 5 tempat yang ingin kamu lawati :
1- New Zealand. nak lawat LOTR punye movie set. ehehe.
2- Dubai. nak tgk a city in a desert!
3- Japan. err.. nak tgk seme bende la. everything in Japan is amusing!
4- Holland. nak tgk tulips!
5- Marrakesh. nak mkn!!

7) 5 perkataan yang selalu kamu sebut :
1- .. definitely..
2- so..
3- papepon..
4- okay.
5- huhuhu.

8) Kalau ada duit yang banyak…
1- saye nak takluk 1 dunia, dan islam kan seme negara, spy seme mknn dlm dunia ni halal dan boleh dimkn tanpa was was. ehehe. boleh ke?
2- saye akan langsaikan utang PTPTN saye. muahahaha.
3- saye akan bina 1 mall yg besar. dan khas kan 1 hari kedai hanya dibuka utk saye & guest2 saye. that way, saye boleh round2 kat dlm mall saye tu tanpa org lain. only me, my family and friends. ini berangan cam dlm movie 'Mannequin'. tp dlm movie tu, kedai seme tutup. tak best la kalo kedai tutup. sape nak masak utk saye nnt? dah saye boss takkan staff nak marah kan?
4- beli brg2 yg saye nak. refer soalan 1)
5- simpan dlm bank utk jaminan mase depan. cewahh..!

9) Jika kamu tidak belajar / bekerja dalam bidang sekarang, mungkin kamu….
1- dah jd engineer cam my dad
2- takpon jd doktor.. that was what i was suppose to be. kalo ikut pd COVER album baby saye. ehehe.
3- jd personal stylist atau fashion designer? don't judge from what i wear :P
4- jd interior designer.. oo suke betul susun2 perabot ni.. suke lukis floor plan.
5- lagi satu.. FOOD CRITIC!! or a CHEF!! pape yg food related.

10) Lagu yang kamu selalu dengar tanpa rasa muak :
malang skali. seme lagu saye akan end up muak jugak. walaupon skang tak muak lg. dlm sebulan 2 lagi.. muak la nnt. ehehe.

11) Rakan-rakan bloggers yang ingin kamu tag :
sape2 jela. tak kisah pon. :P

Labels:



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...