Tuesday, July 22, 2008

Belly Button Craze

Pika skang ni tgh giler main belly button org. Naik2 je kete (pas kite dgn mummy jemput die kat rumah babysitter), trus die singkap t-shirt kite.. nak intai belly button kite. huhu. everytime lak tu. mat mat motor yg lalu lalang pon naik pelik. "pesal angkat2 baju ni". wahahah. pas dah pika intai tu, die intai die punye belly button lak. nak compare kot.

Pika: apesal pika punye pusat terkuar, Cheesue nye pusat masuk ke dlm. :-/

wahahaha.. :))

balik rumah pon camtu gak. time2 tgh bosan tu die dtg la dekat2.. mak die ke, kite ke, abg kite ke, datuk nenek dier ke, intai belly button kiteorg. pestu kalo jumpe bende.. cth cam tali. die pg cucuk2 tali tu kat dlm belly button kiteorg. ape kes? kalo tak bagi die marah. garang tau pika skang ni. kalo kite tak bagi ape die nak, muke trus berubah jd cam hulk. dahi dan kening berkerut.. siap buat bunyi lagi.. "hmpphhh".

anyway, pika dah pandai berjln dah. laju giler jln. dah ade kasut utk die. ermm.. tp lom pandai berckp. ckp ujung2 boleh la.

cth..

biskut jd ... kutt
keropok jd.. pokk
star jd.. taa
ubat jd.. bak
patrick jd.. yik/at-trik

perkataan yg lengkap die boleh sebut.
- susu
- air
- aiya
- akak/adik
- mama/papa
- cheeshu/cheechu.. (tere die sebut name kite. betul ni tak tipuuu!)
- tisu (kalo tisu die reti, name kite pon ape lagi kan?)
- atokkk /tokk

err.. ape lagi aa.. tak ingat lak.

haa.. lagi. pika suke tgk iklan. dulu die suke tgk iklan je, citer2 die tak suke. tp skang dah reti dah nak tgk citer2. rancangan memasak pon die minat dah. wahahah. kang besar nnt pika tolong masakkan utk Cheesue tau. :P

iklan2 yg menjadi pujaan hati Pika.

- iklan Scott's Emulsion (biar panas atau sejuk.. *arghh lupe lirikk*.. hoyehh!)
- iklan TV3 yg dulu punye, ade budak kiss tv screen mase ending. yg baru punye pon ok gak, tp tak se-best dulu punye.
- iklan EQ pampers
- iklan lollipop.. Big Top..
- iklan Ribena Lemon. yg part hindustan tu pika akan tiru, lari2 sambil sebut "AaaaAaa..". ehhee.

byk lg la.. tp yg 5 ni kire favourite die. selalu nye iklan yg best2 jingle die suke la, siap joget2 lg. tp yg tak best tu, kire tak menjadik la iklan tu. fail trus, sbb tak dpt menambat hati Pika. kite pon tak suke gak. kire Pika ni pengkritik yg hebat la.. ade taste yg bagus. ekeke.

cth cam iklan air oren ni.. bukan sunquick tp ni yg lagi satu. clone sunquick. wah.. tak ingat name tu, nampak sgt iklan tak menjadik. ade character beruang, anak dan mak. anak tu nyanyi pasal air oren tu la. pasal khasiat2 nye. tapi tp best langsung. buruk pon buruk. sori ye sape yg buat iklan tu. kene improve byk ni. hahaha >:P

ape lagi ye? ermm.. haa!

kite rase pika ni kan, confuse sebenarnye. sbb die sebut je mama.. papa.. akak.. adik kat org. tp mama dan papa tu ditujukan pd org yg salah. hahaha. mak die sendiri, pika panggil 'Akak'. sbbnye parents kite panggil akak kite 'Akak'. so pika pon, panggil jugak la 'Akak' kat mak dier. lawak tak?

1 lagi kes, penah skali tu.. pika panggil kite 'Adik'. cara die pronounce tu cam 'Atik' la.. tp mmg die nak sebut 'Adik'. ape kes anak buah panggil auntie die adik? haha. ini pon sbb mak kite selalu panggil kite 'Adik'. so pika pon ikut jela.

tp yg betul nye.. 'Atok'. ade 2 atok kat rumah ni. tp besenye 'Atok' tu refer kat daddy kite. mummy (nenek die) panggil 'Mama' je. kadang2 la. sbb Pika kire rapat dgn mummy dr org2 lain. mase bulan pose aritu.. mmg taleh kene tinggal. nampak je mummy panggil telekung, die pon nak ikut jugak. so mmg bile mummy tade, meraung2 la jugak. sampai mummy balik baru benti nangis. haru gak. skang dah ok dah kot.

tp mmg taleh kene tinggal. tp skang ni lagi teruk kot. nampak je org nak kuar.. siap2 pakai tudung.. sape2 je la.. die pon nak ikut gak. kalo time mood baik, die just bubye kat kiteorg. tp bile mood tak baik, die pk kite nak tinggalkan die.. die pon nak ikut skali gak la. nak itott nak itott.

haa.. dah berupdate pon. wahaha. nnt nak citer pasal buah pulak. itu reserve utk esok2.

Labels: ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...