Monday, May 26, 2008

Trip to Malacca : Day 2

Date: 25th May 2008 (Sunday)

Breakfast!! erm.. byk betul mknn nye. actually, tade la byk mane, tp orgnye ramai sgt la. so rase cam cabaran lak nak amik mknn. nak amik mknn pon cam kene berebut dgn budak2 kecik. ramai giler org. sbb mase kiteorg check in semlm.. ade satu rombongan ni, satu family.. datuk nenek, uncle auntie, cucu cicit.. seme dtg holiday. so pasal tu havoc sket restoran tu. kalo tak rasenye tade la camtu.

kite amik nasik lemak, roti sket, cereal, buah.. dan juice dlm 4 gelas. ekeke. ade mee jugak, tp tak sedap lak. ala2 tawar gitu. ommelette pon ade chef boleh buatkan, tp kene queue la. sib baik daddy queue dan order 2 omelette trus. boleh la curik sket.

lepas breakfast, kiteorg packing2 barang sbb nak checkout dah. on the way balik KL tu, kiteorg singgah kat sebelah Taman Buaya. akak nak beli souvernier sket kat gerai2 kat tepi jln. akak beli 1 tshirt utk pika. besar giler tshirt tu. pika leh pakai baju tu sampai la die darjah 3-4. hahhaa. pestu mknn sket utk suami akak.

lepas tu, kiteorg singgah kat Tmn Botanikal Melaka. mule2 mcm malas nak jln. pasal tu tamo masuk Tmn Buaya. last2 jauh giler kiteorg jln.

Mummy kene tinggal. so kiteorg berempat + pika, jln2 kat walkway. kat situ byk pokok, tp berpeluh jugak la. kite jd photographer lak tetibe. dtg plak seru rajin amik gambar ni. kalo tak malas nak bwk kuar camera ni. siap terduduk, terbaring.. utk amik gambar. ekekek.

ini bbrp gambar yg kite amik..











ingatkan walkway tu kire 1 round akan sampai kat tmpt letak kete. tgk2 tak plak. so kene la patah balik. wuwuwu. pika best je tayah jln. daddy + abg tukang dukung pika. kite tak larat dah, wrist kanan kite terseliuh sbb tersalah angkat pika ari tu.

abih breakfast pagi td dah diburn. abg ckp nak benti kat Rest stop yg kat jambatan tu. kat situ ade A&W. boleh la nak beli rootbeer float sket. ehehe. abg kite ni tak sudah2 'pow' org. padahal die tu dah keje. akak bagi gak duit RM10. abg harapkan kite belanja lak. huhu. pape jela. so end up beli 3 rootbeer float, 2 coney dog dan 1 onion rings.

pestu singgah plak kat Pedas Hot spring. tak masuk pon. saje je nak tgk2 keadaan tmpt tu caner. lain kali la pegi. tp erm.. Hot spring tu ade sulphur kan? saye ni alergik kat sulphur. agak2 kalo kite celup kaki ape akan jadi? takut plak. dulu mkn ubat antibiotik yg ade sulphur, bibir kite bengkak. bukan bengkak bese, tp cam ermm.. bernanah gitu. cume tade nanah la. so rupe bibir tu nampak hodoh cam alien je. mase tu kite tadika lagi. pegi jugak la tadika cam bese, tp seme kwn pandang kite cam alien. sib baik tak kene gelar as 'monster'. antibiotik tu besela doktor soh abihkan. die tatau sbb antibiotik tu la bibir kite jd camtuh. last2 baru la tau. huhu. sempat gak abih dlm 1 1/2 botol antibiotik. bibir pon kembali spt sedia kala.. cume ade lagi kesan2 itam kat tepi. huhu.

lepas tu, singgah Kajang plak. Mummy ngidam nak mkn satay.

sampai kat rumah kul 3 ptg. kite pas mandi, terbongkang trus.. sampai kul 9 mlm. hahaha. mentang2 takleh semayang. ekeke.

Labels: , , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...