Friday, May 23, 2008

Qing Zhen Chinese Muslim Restaurant @ Novotel Hydro Majestic Hotel

Restaurant Address
Qing Zhen Chinese Muslim Restaurant
@ Novotel Hydro Majestic Hotel

Date: 27 April 2008

------------

1st time dining kat Qing Zhen Chinese Restaurant. restoran ni serve mknn chinese and its HALAL!

mmg yummy la mknn dier. dah la mase tu family kite je mkn kat situ. siap Pika di-babysit oleh salah sorang dr waitress kat situ. org tu yg volunteer nak jage. ehehe. tp kejap jela.. sbb dlm 10-15 minit gitu, akak dah mintak Pika balik.. sbb nak suap mknn.

Kiteorg order 1 appertiser, 6 dishes + 6 bowls of white rice, and bottomless Chinese Tea (Jasmine). mkn kat situ pon sbb nak celebrate birthday bro, sis-in law & pika. semenye April babies. Abg 27th, SIL 28th dan Pika 30th. :D rapat2 kan?

utk appertiser kiteorg order, Fried Oyster Mushroom. ini mushroom yg berkepak tu, di-fry dgn rempah2 sampai cripy. bukan Oyster (seafood) + mushroom tau :P

Main dish pulak..
- Chicken: Gong Bao with cashew nuts (kalo tak silap la)
- Beef: Sliced Beed with tofu.. err kuah szechuan.
- Fish : Sea bass with Soy sauce
- Prawn : Prawn with Buttermilk & curry leaves
- Duck: Braised Duck with salted veggie
- Veggie: asparagus + other veggies

Prawn sgt yummylicious dan sungguh gebu skali. dahla tanpa kulit.. mmg tak muat mulut nak mkn. serious besar sgt. chicken gong bao pon not bad.. sbb i like the sauce. paling tawar.. pon fish. mule2 nak order yg spicy tp takut baby lak tade bende nak mkn. so kiteorg order la fish tu.

maybe next time.. nak try buffet kat ground floor plak.

some photos at Qing Zhen Chinese Muslim Restaurant....


^
Mummy, me & Daddy...


April babies: Attilla & Mazran


Mummy with Birthday Girl, Pika.





mlm tu beramai2 mkn kek Chocolate Indulgence Cake (Secret Recipe). dah tempah awal2, tinggal nak collect je. lame nye tak mkn kek ni. sedap giler. July nnt (birthday my sis + me) nak order kek ni lagi, boleh?


^
Happy Birthday to Mazran, Attilla & Afiqah.

The candles represents: 30 y.o (3 long candles), 20 y.o (2 long candles) and 1 y.o (1 short candle).

----------

Qing Zhen Chinese Muslim Restaurant is open daily for lunch (12:00pm to 2.30pm) and dinner (6.30 to 10pm). For reservations, call 2147 0888.

For more photos click here

Labels: , , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...