Tuesday, May 20, 2008

Bubba Gump Shrimp Co @ The Curve

Restaurant Address
The Curve, Lot 145, 1st Floor, No. 6, Jalan PJU 7/3
Mutiara Damansara, 47800, Petaling Jaya


----------

Kite pegi dgn akak, abg, sis-in-law dan Pika.

Ini kire review la yer.

Seating area kat Bubba Gump ni ade bbrp jenis. ade 2 tingkat.. tingkat atas, tak sure sgt, tp kalo tgk blog org lain, rupe mcm dlm rumah. dinding penuh dgn wallpaper.

Ground floor : rustic woody interior
i) outdoor seating (on the deck) - individual chairs
ii) indoor - benches, individual chairs, or at the bar

Upper floor : fully wallpaper interior, supposedly to be Mrs Gump's resthouse

So disbbkan Pika ade skali, tamo la dok luar. takut panas. pestu sbb lain, kat luar tu smoking area. saye ni allergik sket asap2 ni. kang tak best lak nak mkn. so mmg nak elakkan la tmpt2 cenggitu.

terpakse la carik tmpt kat dlm. tp masalahnye tak byk meja kosong yg tinggal. kat tingkat atas tatau samada penuh ke tak, sbb tade pon nampak sign tulis "upper floor is full". staff pon cam reluctant je nak bagi kiteorg naik atas. derang wat cam tak wujud je upper floor tu. so kite assume mesti staff2 ni nak kite penuh kat tingkat bwh dulu.

tp masalahnye ruang nak duduk kat tingkat bwh yg tinggal hanya kerusi pjg yg mcm bench tu. same seating mcm kat Chili's atau Tony Roma, tp yg beza nye.. ruangan nye TERsgt la kecik. hallway pon kecik nak mampus. kalo tade decoration byk sgt, byk actually meja/kusi yg leh dimuatkan lagi.

kite rase mase memule derang design tmpt ni, derang lebih pentingkan decoration dr tmpt duduk utk makan. bayangkan la.. kite masuk nak duduk.. cam bebetul kene duduk tegak. nak bongkok2.. nak sandar cam taleh dah.. sbb itu jela ruang yg ade.
kite ni kire muat la jugak.. ade la dlm sejengkal space extra antara perut kite dgn meja. tp itupon kite rase tak selesa, sbb rase meja tu rapat sgt dgn bdn. nak mkn pon cam rase 'claustrophobic' semcm. nak bernapas taleh.

kalo org lain yg badan die extra tebal tu mmg susah la nak muat. agak2 terpakse la jugak masuk utk fit kan jugak. my sis in law plak tgh ngandung, mmg tak selesa. abg kite size average je, tp badan die tebal sket kot, same la dgn akak. tp akak lagi teruk sbb kene dukung pika. mmg space tade. huhuhu. ni blom kire omputih lagi, yg badan derang dah sedia besar dr org2 asia. ntah caner nak muat kalo dok situ. kalo model2.. perut slim2 mmg tade masalah la.

bayangkan, customer ni masuk nak mkn kat situ, tp nak duduk.. taleh. sbb taleh duduk, kerusi dan meja terlampau rapat. tak ke malu customer tu nnt? rase2 nye bbrp golongan (refer kat comic dibwh).. kite nasihatkan elakkan trus dr pegi Bubba Gump, melainkan kalo ade seating yg individual chairs tu. yg tu takpe. kalo tinggal bench je, pegi je ke restoran lain.

isk isk.. saye tolak 50 markah dr sini. huhuhu. derang gune model yg kurus kering kot.. utk ukur spacing tmpt mkn tu. serious kecik aa. kat Chili's & Tony Roma tu at least leh ke dpn utk mkn.. ke blkg sket utk sandar. nak bersila pon boleh, sbb meja tu tinggal tinggi, dan kusi pon wide jugak la.

yg seating kat Bubba Gump.. duduk2 tu.. kire itu jela. taleh nak ke dpn.. taleh nak ke blkg dah. muat2 dah. bench tu mmg dah fix kat floor, so lagi la kan. seksa giler. mmg bab ni tersgt2 la turn off. rase nak tulis surat complain jap lagi. GRRR..

1st seating area kite try tu mmg sempit, tp kite nampak ade seat lagi satu, masih long bench, tp nampak besar sket spacing dier. seat ni dekat dgn sinki. so kiteorg pon dudukla. dan order ape yg patut.

kiteorg order
- Shrimp's Heaven
- Bourbon Street Barramundi
- Salmon and Veggie Skillet
- Alabama Mudpie

The Shrimp's Heaven
Mixed with varieties of shrimps such as Coconut Shrimp, Boiled Shrimp, Tempura Shrimp and Chilli (tak sure sgt, sbb tak mkn yg ni) Shrimp together with fries. Served with 3 types of sauces; chilli sauce, tempura sauce, lemon mustard (smtg like that) sauce with coleslaw.

Salmon and Veggie Skillet
This delicious light dish of grilled Salmon and fresh vegetables has a bit of garlic herb butter and capers and is served over Jasmine rice.

Bourbon Street Barramundi
A mix of grilled barramundi fish, prawns (peeled) served with a sauce, mash potatoes and deep fried tortilla strips.

Overall, mknn nye sedap, cume yg salmon tu ala2 bese je, nasik nye tade 'flavour' sgt. Shrimp's Heaven cam sket sgt kuantiti shrimp tak berbaloi dgn harga. sampai tak sempat nak try 1 shrimp tu, masak dgn cara ape tah.. yg boiled shrimp nye byk, since just boil jekan. portion mmg kecik kalo nak banding dgn Chili's. portion lebih kurang same cam Tony Roma's tp dr segi pricing, Bubba Gump lagi mahal.


Labels: , , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...