Tuesday, February 26, 2008

Unfortunate Day for Pika

24hb Feb 2008 adalah hari paling malang buat Pika.

1st Incident



Pika nie baru nak belajar berjalan. masih tak pandai jalan lagi, tp nak tunjuk hebat. kaki dier still jinjing2 lagi. asyik meraba bende merata2. nak dijadikan citer, aritu Pika paut kat kain alas bookshelf. atas bookshelf tu ade remote control storage. Pika tarik2 kain alas bookshelf. ape lagi, bile dah tertarik tu, terjatuh skali remote control storage, lalu terkene la kepale Pika. remote control storage tu diperbuat dr kayu tau. so bayangkan betapa beratnye. sib baik benjol jela, tade darah pape. Huhuhu.

Nantikan Part 2.

Yup, ade 2 bende jadik kat Pika pd ari yg samer. yg Part 2 mmg kelakar nak mampus. siap kite gelak tgk ape jadik kat Pika. Part 2 lom siap lagi. kalo siap mlm ni.. kite upload trus skali dlm entry ni. kalo tak, kite letak under entry baru.

P.s:
1. as u can see, Pika dah besar sket, so saye lukis Pika tu pakai baju + suar. tak cam dulu, character Pika kat dlm walker dgn baju overalls.
2. pd mrk2 yg baru start bace comic kite, Pika ni - my niece (anak akak). umur die akan masuk 1 thn hujung bulan April ni.

...

2nd Incident



ok kisah ke-2 plak. mase ni kite tgh masak dinner. mak kite pon tgh sibuk angkat kain. so Pika just main sorang2. mule2 kite tgk die tgh dok tepi laundry basket. tunjuk kehebatan die dpt berdiri. kali ke-2 tgk, laundry basket dah dok atas die. hahahahhaa. mase tu tak prasan sbb Pika senyap je. tade nangis pon. just bunyi cam die tgh tolak2 bende je. skali tgk laundry basket dah kat atas dier. mmg lawak giler la. aku tergelak je tgk gelagat Pika ni. mmg naughty sgt. lawak sbb muke die nampak panik, tp tak plak nak panggil soh org lain tolong angkat laundry basket tu. Pika oh Pika...

Labels: , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...