Sunday, June 17, 2007

Kenduri Aqiqah

Pada 17hb June 2007 (Ahad), kiteorg satu family ade buat kenduri aqiqah utk Maya Afiqah. Eh.. cam ryhme la pulak. Ehehee. Wat kecil2an je. Jemput jiran2 dan sedara yg tinggal kat KL. itupon ramai yg tak dpt dtg.



So pagi2 tu dah bangun.. ramai2 pakat mandikan Afiqah pestu pakaikan die baju. Yg kat atas tu baju die la tuh. Kiut tak? Akak dgn kite jenuh dok carik dress putih utk baby. last2 jumpe la satu kat Poney, Alpha Angle. Mule2 nak pakaikan die undies yg pink tu. tp Daddy ckp Afiqah nampak seksi sgt pakai undies. so terpakse tukar pakai suar pjg pink plak. huhuhu. nampak lawak la sket. tp takpe la. kire kekecik dah tutup aurat. tgn dgn rambut je still dedah lagi. Opps.



Nie die Maya Afiqah bile dah siap "dimekap". Sepanjang acara taqnik, cukur jambul etc.. die tido jek. isk isk. tiap kali org dtg mesti die tido. penyakit ke ape budak ni. sib baik pas dah abih tu.. mase org tgh sibuk dok mkn2 die dah bukak mate. mengeliat sket.. menggelepar pon cam bese la.



Nie mase tgh passing2 kat org2 surau utk cukur jambul baby. sebenarnye planning nak kasik Ustad je cukur. tatau la caner tah tetibe seme nak merase nak cukur jambul plak. sib baik tak passing kat area ponpuan skali, kalo tak botak chin la anak buah aku nnt. huhu. dah la rambut dah sket.. kene potong lagi. sedey betul.



Ehehe. Nie plak Danish - baby pujaan hati ku. Suke betul la tgk die nih. mase die memule dtg dulu die baru umo 3 bulan, itupon dah bulat montel. nih skang dah 10 bulan.. 10 kg tau. fuh. nak try angkat mmg tak larat. tp garang la Danish ni. org sentuh sket dah marah. Isk. Kalo korang tgk secara live seriyes rase nak gigit je budak ni. Die ni kire cam anak sedare kite la. sbb bapak die anak sedare mak kite. btul kan. kite pon dah confius dah. byk sgt sedara. Agak2, kalo matchmake dgn Maya Afiqah padan tak? Wahahah. Afiqah for sure nnt tinggi giler, sbb tgk gaye mcm ikut tinggi bapak die je. Danish ni nampak sasa semcm jek. ehehee. Agak2 padan tak derang? beza umo.. 9 bulan.

Nak dijadikan citer, utk kenduri aqiqah ni.. yg dikorbankan adalah kambing biri2. yg kambing berbulu tu la. kite mkn jela cam bese. lagipon kambing tu catering wat masak mcm2 jenis. ade gulai kari, gulai kurma.. pestu sup kambing. try la sket2. ntah caner, esoknye trus demam. org lain ok jek. kite siap muntah2 lagi. 5 kali pegi toilet utk muntah. 2 ari tu terbaring atas katil je. tido je. bgn pon utk mkn je. nak bangun lebey2 taleh lak sbb pening sgt. mkn pon takat milo dgn roti jek. huhuhu. kuar abih daging2 kambing yg aku mkn semlm. panas sgt kot. ke tak leh mkn kambing. selalu mkn ok jek. die kene masak western baru ok kot. masak cara kampung ni.. taleh diterime dek perut aku yg western ni. hik hik hik. tp mmg sekse la. dah lame dah tak muntah2 ni. last skali pas balik kampung mase raya last year. huhuh. taubat dah tamo mkn kambing lagi. Wuwuuu...

Labels: , ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...