Tuesday, May 22, 2007

Maya Karin.. eh silap.. Maya Afiqah

semlm tukang urut dtg urut my sis. minggu ni die akan dtg ari2 kot. tatau la sampai bile. so akak dah dibarut abih kat perut so nak kasi susu kat baby pon cam susah. so akak pon panggil la kite soh tolong bottle feedkan baby. sblm ni dah penah wat.. so dah bese la. tp tatau la caner semlm akak dgn kite cam blur plak. selalu letak bantal utk lapik bwh baby. spy tinggi sket. pestu tade la sakit tgn dok dukung baby. tp semlm tak letak. so kite pegang je dgn satu tgn. satu tgn lagi pegang botol susu. adjust2. kite pegang tengkuk baby plak. so bdn die kire tade ape yg support. kite tgh bersila mase tu.. so korang bayangkan la baby tu makin lame makin terslip masuk lobang kat celah kaki kite. lawak giler. tetibe je baby tu cam terduduk kat celah kaki kite. cute betul. kite tak tahan tgk muke baby tu ala2 blur jugak. siap pandang kat makcik die (kite la tu) dgn raut muke yg menyatakan "what just happen? why am sitting like this?". bile dah tau mane silap nye.. kiteorg pon lapik la bantal kat bwh.. baru senang sket nak kasi susu.

yg kite prasan la.. bile kite wat susu utk baby, baby mesti minum cepat sampai abih. cam sedap sgt la susu tu. kalo org lain yg buat, ade je masalah. merajuk tamo minum la. berlakon tido la. mcm2 la. mungkin pasal air tgn kite kot baby pon cam suke. yela kan kite dok masak sedap2 utk mak die baper lame dah. pestu seme air dlm rumah tu kite yg filter.. kite yg boil.. kite yg simpan.. kite yg top up. family kite panggil kite "Water Girl" sbb incharge of air. baby pon leh detect kot. ehehe. prasan lak kite nih. muahahha.

bile la baby nih nak gemoks. kite tak sabar nih. kite ni high taste sket. suke baby gemok2 chubby2 je. yg cam anak burung kite kurang berkenan. tp muke baby dah chubby sket. tp tang kaki nye mak ooi. takut kite tgk. kuruih betul. kite selalu soh akak kite tambahkan lagi amount susu sbb nak baby berisi cepat sket. baru sedap sket nak cubit2 nih. ehehe. >:)


^
daddy tgh mandikan baby Maya Afiqah.
daddy mmg berbakat dlm mandikan baby.

semlm lepas je mandikan baby.. tetibe tercabut klip bellybutton nye. mase kiteorg ramai2 tgh proses sapu krim.. pakai pampers.. pakai baju.. sikat rambut.. bungkus baby. seriyes cam crew F1. kite tercari2 "eh mane ilang klip putih tu". rupenye ade kat bwh kaki baby. sian die meraung kuat giler. huhuhu. pas letak gel gamat.. die senyap. kirenye bellybutton baby tercabut pd hari yg ke-21. kire betulla ape yg kite bace.. minggu ke-3 atau ke ke-4 akan tercabut bellybutton. :)

ape lagi aa nak tulis. haaa. semenjak akak kite dlm pantang nih. haiya.. mmg asyik mkn kat rumah je. dan itu maknenye kite kene masak je ari2. mau kite muak tgk kitchen ari2. bile la nak mkn luar nih? baby pon still kecik. kene tunggu die besar baru bawak die kuar jenjln. kite byk ngidam mknn mcm2. kalah ibu mengandung.

actually time akak kite ngandung kite cam tereffect skali. morning sickness pon kite kene gak. muntah2 pestu rase loya. kite ckp kat akak tp die tak caye sbb die tak rase pon morning sickness. pestu pas akak kite cesarean akak kite kembung perut. dgn kite2 kembung perut. huhu. selalunye kalo yg ibu ngandung tu tak rase.. suami yg kene. ni tak.. adik plak yg kene. apekah??

ape lagi eh nak tulih. abg ipar kite dah pandai request nak soh kite masak ape. tp die bagitau akak kite. akak kite bagitau kite. die kate "nnt bile abg balik KL, soh dieha masak chicken chop yer". wahahaha.

mlm ni pon mummy dah kasik idea soh masak spaghetti. kite la yg kene masak. mummy selalu masak pasta je. kite tatau la pesal.. mcm satu kemestian je. kalo abg ipar balik sini wajib kene masak spaghetti. mmg la die suke mkn spaghetti tp kalo asyik mkn spaghetti je bile balik sini, ilang nnt thrill nye. kang dah muak.. ilang dah rase sedap tu. papepon kite masak jela. lagipon dah beli bhn2nye ptg td.

kite dgn mummy kuar pegi supermarket mase ujan ribut baru nak start. sampai2 je supermarket kite kuar terus masuk kat tmpt teduh. ujan lom start lagi. cume angin jela yg kuat. elok2 je kite sampai kat dpn entrance supermarket, tetibe angin kuat tiup. kite berdiri je dpn entrance tu.. tunggu mummy. elok2 mase tu kite pakai tudung lepas je. just pin kat bwh dagu je. yg lain lepas. angin tu meniup tudung kite. kite pon sbb tgn tgh pegang payung kite pon cam goyang2 kepale cam dlm iklan shampoo tu utk elakkan tudung kite melayang ditiup angin. angin makin kuat. kite kepit payung dicelah kaki. pestu kite pegang tudung kite dgn tgn. ade ramai staff supermarket dgn customer kat dpn kedai. mase tu seme pandang ke arah kite. seriyes skali tgk mcm marilyn monroe diri atas lobang subway tu. yg bezenye marilyn monroe thn skirt die, kite thn tudung kite. wahahaha. ceh. kemain lagi entrance kite. terase cam film star je.


^
the famous Marilyn Monroe pose

so mlm nih mkn spaghetti bolognese, salad dan mushroom soup. fuhh. baru siap masak nih. penat weh. sorang2 kite masak. kite wat kuah spaghetti from scratch. tak main la yg instant. salad kite potong2 mixed segala sayur yg ade. salad warne warni. ntah sedap ke tak. nak dekat mkn nnt baru toss dgn sos thousand island. parmesan cheese leh sprinkle atas spaghetti bile nak mkn nnt. nyum nyum.


^
ini gamba hiasan. saje nak soh korang terliur. >:)


THE END

Labels: ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...