Wednesday, September 07, 2005

Updates on Merdeka

Updates on Merdeka

dah janji nak update pasal malam merdeka tp dah seminggu tak jugak buat2. so inilah die.

mlm ari selase (30 ogos 2005), kite + daddy + akak berangkat ke Capitol Hotel, Jalan Bukit Bintang. Abg tak ikot sbb gf die tak kasik pegi. Mummy lak tak sihat. so kami bertige aje yg bermlm kat hotel sambil2 tgk fireworks merdeka dan tgk suasana sekeliling KL.

sesampai nye di hotel, letak brg2 dan kuar semule utk mkn dinner. byk gak tmpt kite pegi utk carik mkn, seme nye penuh dgn org. takpon dah tutup. so last2 pegi ke Lot 10, mkn kat foodcourt die. foodcourt die lawa. tak mcm food court Sungei Wang yg sungguh buruk sekali. cam gerai kedai mane tah.. kedai mamak pon tak sehina tu.

so kiteorg mkn la kat foodcourt Lot 10. lame dah tak pegi Lot 10 nih. order western food. chicken chop, fish N chips dan pizza sebijik. mkn pon cam "in the hurry" sbb tgk seme kedai dah nak tutup. takut plak pinggan nih tak di amik cleaner nnt. perasan ade 2-3 ekor tikus tgh bermain2 kat atas kepale. tikus tgh jln2 kat paip2. takut gak kalo2 tikus tu terslip ke, terjatuh atas mknn kiteorg. ehehe. naye jer.

dsbbkan kiteorg mkn slow sangat (yg paling slow.. kite), pinggan seme tak dikutip oleh cleaner. cleaner pon dah balik pon. so pinggan, gelas seme tinggal atas meja je. nampak tikus2 kat paip tgh intai menunggu utk serbu.

pas mkn, singgah masuk supermarket plak. beli susu coklet dan snacks sket. pastu kami kembali ke sekitar jln bukit bintang dekat2 sungei wang. ramai dah org tgh tunggu. padahal baru kul 10 camtuh. kat situ leh nampak mcm2 jenis group budak teenager nih. ade group punk, ade yg cam gothic, satu lagi nampak cam gothic tp campur hip hop. tatau la ape nak dipanggil group baru nih. ehehe..

sbb kan lambat lagi nak kul 12. kiteorg pon balik semule ke hotel. dlm perjlnn balik, singgah beli mknn sket. akak beli magazine. daddy beli cotton candy. kite yg soh daddy belikan cotton candy tu. sbb dah lame tak mkn. abg kite yg sebenarnye yg mengidam. balik kat bilik hotel, trus sms kat abang "tgh mkn cotton candy nih.. yum yum sedap!". hahah.. jahat tak? abg balas sms.. "i want cotton candy. pls buy for me!"

citer kat tv pon tak best sgt. tgk jela live show merdeka kat tv. sbb dah malas nak turun. kul 12. dah bersiap sedia dgn digicam. kite tau, kalo amik gamba mmg akan hudoh pon sbb malam, so amik video jela. amik video fireworks.

1st fireworks kat jln bukit bintang. selalu die wat belah dpn sungei wang, tp kali nih blkg pulak. so mmg fireworks tu betul2 sebelah hotel capitol. dekat benar fireworks tuh. terkejut gak bile mule2 meletup gak. tak tau plak dpt bilik yg elok2 je ngadap situ. dekat sgt, tiap kali meletup.. tutup mate. digicam hale kat fireworks.

kalo korang nak tgk.. sile la dl clip video fireworks kat sini. [ download clip here or here ]

dlm kul 1-2 pg seme dah masuk tido. tp nak tido susah sket sbb asyik dgr org nyanyi je. bunyi org bunyi kan hon pon ade gak. last lagu yg kite dgr sebelum tido Lagu Gadis Melayu. tak pasti sape yg nyanyi. Jamal Abdillah ke Mawi. Mawi tkkan la kot, tatau la die singgah kat area bukit bintang ke tak. dah la kene ulang alik dr KLCC pestu ke dataran pestu balik ke KLCC utk courtdown merdeka. pengsan jugak la budak tuh.

pagi tu balik semule ke Gombak. singgah kat Restoran Haslam (restoran Yusof Haslam) utk breakfast. haa.. tak beli pon cotton candy utk abg. abihla.. mesti kene bantai ngan abg balik nnt.

Labels:



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...