Wednesday, September 07, 2005

Mimpi: Plane Ajaib

Mimpi: Plane Ajaib

semlm kite mimpi agak pelik. naik kapal terbang tp tak pasti mane destination kapal terbang tuh. kebykan passenger dlm plane tu kite kenal. ada kwn sekolah, kwn mmu dll. bile seme dah naik, tah caner kite turun dgn sorang nih. tak ingat nape kite turun dr airplane tu. tp bile dah selesai naik balik plane tuh. lepas tu tetibe kite turun semule dr plane tp bersame2 dgn bbrp org lagi + kwn yg same mase 1st kali turun. dsbbkan kiteorg turun lame sgt, time tuh plane dah nak take off so kiteorg seme lari la nak kejar naik plane tuh. siap lari berpegangan tangan agie. hahaha. tp tak dpt nak catch up ngan plane tuh. 1st time dpt lak, dan jln pon tak sejauh mane. 2nd time punye la jauh nak kejar.

plane nih pon satu, pelik betul design plane tu. ntah ade ke plane camtuh. die ade 3 bhgn. satu yg "main" cam plane bese. pestu ade 2 bhgn extra pd kiri kanan bhgn yg "main". tp yg pelik nye. bhgn 2 extra tade kerusi. seme passenger duduk atas lantai je dan berselimut. pilot pon ade utk setiap bhgn. adeh. jenis plane yg leh detach kot. kite lalu kat satu plane yg extra tu, ternampak ade sorang kwn duduk kat dpn skali tgh kongsi selimut dgn 2 org lain, tmpt die duduk dekat ngan kokpit. muke kwn kite cam takut aje, agiepon mmg die ade fear naik plane. dahla dok dekat dgn kokpit lak tu. so nampak la ape yg pilot tgh buat.

kite lak duduk kat bhgn agak dpn plane di bhgn "main". pestu tukar tempat duduk blkg sket sbb nak duduk dekat ngan kwn. mase nih la ade sorang budak nih pegi ajak kite temankan die turun dr plane tu kejap. ade bende die lupe beli kot kat airport tu ataupon ade sesuatu die tertinggal. so kite nih mane penah ckp "no", so temanla die tuh. mase tu la lalu kat mcm2 area kat plane dan turun ke airport. dah abih selesai buat ape yg patut, kiteorg pon masuk balik dlm plane.

2nd time kuar ramai sket geng. tp tertinggal plane pulak. lari bukan main agie. mase tido tu mesti tercungap2 agaknye sbb lari dlm mimpi. saye nih kalo nak lari laju kene pegang tgn org, so kire cam energy org tu kite amik sket. logik ke? so lari tu laju la sket. kebetulan seme ponpuan lari lambat, ade sorang ni soh kite lari laju sket. dsbbkan kite paling dekat dgn die, die pon tarik la tangan kite supaya laju sket. lari sambil berpegangan tgn gitu. cam citer hindustan la plak. so mule2 pegang tu tak perasan lak. sbb agipon tgh panik nak kejar plane punye pasal. tp tgn tu cam die tamo lepas lak. hahha. sampai dah kene tinggal plane pon org tu still pegang tgn kite. dok tercegat dlm airport. kite pandang la die, nape pegang agie tgn kite. kite taleh nak tarik sbb die pegang kuat sgt. cam pegang tengkuk anjing je. hahah. ape punye mimpi nih? dah la org tu.. erkk.. oh tidakk. nape la mimpi bende2 camnih nih!

org yg pegang tgn tu adalah org yg same yg ajak kite temankan die utk turun kali pertama. sape la ye laki tuh? hahaha. nape kite selalu mimpi pelik2 nih. boleh dikatakan ari2 gak la mimpi. bukan mimpi nitemare pon. tp selalu berkait rapat ngan kwn2. kite nih ade ke kwn ha?

kalo korang perasan mimpi nih ada campur gaul bbrp bijik movie. iaitu Final Destination 1 dan.. Red Eye? tade pulak org jahat dlm mimpi nih. byk final destination agak nye. sbb kwn2 turun sekali dr plane. tp plane tu tak meletup tau :P

nih la rupe plane ajaib itu. jgn gelak tau.

Labels:



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...