Tuesday, September 20, 2005

Farahaini & Ozairi's Wedding (cont.)

Farahaini & Ozairi's Wedding (cont.)

mlm pegi wedding nih saye mmg nak bawak dah kamera, tp tetibe je mummy ckp toksah bawak la, bukan nye rapat pon. kite pon ikut aje. dan malam tu juga adalah pertame kali kite pegi ke majlis dengan bermakeup. huhuhu. kite makeup sendiri dgn didikan dr akak. sib baik ok la gak for 1st timer nih. muke kite kurang nampak pale malam tuh. mate toksah ckp la.. lentik abih. dah la bulu mate pjg.. mmg ade rupe cam gajah dlm sesame street tuh. blusher .. lipstick seme pakai.

malam tuh, susah betul nak carik dewan. berpusing2. sampai kat satu jalan yg rase2 itula dewan tu, tp jln tu gelap sgt. tade lampu. last2 pegi tanye pakgud yg tgh jage dewan agie satu. derang soh lalu ikut jln yg 1st td kiteorg masuk. yg gelap tuh. rupenye itu jln blkg ke dewan. dewan nih baru agie. besor giler. tak penah agie pegi dewan secantik nih. name dewan.. dewan perdana felda, kat area keramat. kat siling ade lampu kecik2, cam bintang. pestu cam ade sisik2 dan lampu kat tgh sisik tuh. theme wedding tu garden wedding. ade tmpt bersanding seme atas stage. colour plak pink + purple. kebetulan kite, daddy dan mummy pakai purple. akak je sesat pakai kebaye turquoise.

patut nye mum and dad je yg dtg utk wedding nih. tp disbbkan ramai sgt auntie dan uncle kite tak dpt dtg, so akak ngan kite wakilkan derang la. itupon baru wakil 2 org. 4 org lagi tade wakilnye. mungkin cousin2 kite yg lain akan dtg nnt memenuhkan ruang. mase tu jumpe la sedara2 yg dah lame tak jumpe. nih sedara yg jauh, name pon 2nd cousin kan. grand gak wedding nih. bile dah dpt tau meja mane nak duduk, kiteorg pon kene lalu kat terowong nih. bukan terowong la.. die wat cam kayu2.. pestu ade gantung byk lilin kat atas. takut gak terjatuh satu atas kepale. tak pasal2 terbakar lak.

kamera ade dimane2 saje. rase nye mesti masuk magazine nih. takpon masuk rancangan maya karin tu. ape name die eh. yg astro punye tu. seblm nih kite satu family dah masuk dlm surat khabar Life & Times bhgn 'Happenings'. kali nih tade plak yg nak amik gambar. sib baik la. saye tak suke bergambar. huhuhu.

sampai2 dlm dewan. kite duduk kat meja 69. keluarge 69 ke nih? ingatkan kite je yg dok situ. pestu dtg uncle2 dan auntie2 yg lain.. cousin pd mak kite. lame giler dah tak jumpe derang. ade sorang tu bawak anak die. satu agie bawak satu family. tak cukup tmpt so anak die sorang join meja kite.

majlis tu mmg smooth gak. haa.. mc wedding adalah mahathir lokman. ade a few foreign guest yg dtg. tp peliknye mahathir ckp bm all the way. tuan rumah tak bitau ade org foreign.. so terpakse teruskan dgn script die. sultan terengganu dan isteri dtg as VIP. tengku anisah pon ade. die nih cousin kepada mak pengantin.

selepas dah abih menepung tawar. boleh mkn. yeay. derang pasang lagu asmaradana mase nak hidangkan lauk tuh. adeh rase nak menari lak tetibe. malang nye pelayan tidak menggunakan lagu tersebut dgn sebaik2 nye. kalo menari sket ke.. nampak cool. buat pergerakan tgn ke. tp nnt melayang lak nasi tu kan. tak pe lah. leh diabaikan.

ada penyanyi jemputan. bukan mawi tau. rosnah ahmad ke name die. lebey kurang la. penuh ade uncle yg nyanyi skali. die ni mmg suke nyanyi. kalo ade peluang nak je nyanyi. lauk ade mcm2. ayam, udang, daging rendang, sayur 2 jenis dan kuah dhal. udang die giler besar. mule2 struggle jugak nak mengasingkan kulit udang dr isi nye itu. berkat practice byk2 kali, berjaye juge. dah aa kene jage tata tertib.. so kene aa control sket. kang melayang lak udang tu. akak kite lak yg susah nak makan udang. rase cam die give up kot half way. kalo mkn semeja dgn uncle + auntie yg rapat tu tade la segan sgt. nih mkn ngan uncle + auntie yg high standard punye.. yg millionaire. huhu. sib baik la bese mkn gini.

disbbkan saye mmg mkn paling lambat. org lain punye pinggan dah di amik oleh pelayan. kite sorang je tgh mkn agie. elok2 ade plak sorang tak amik udang. daddy soh kite abihkan. uncle sblh daddy pon suruh mkn gak. huhu.. malu la nak mkn. yg lain seme cam tgh pandang kite.. menyuruh mkn udang yg last tu. kite tamo dah. penuh dah perut. nak kene gigit sape yg tak mkn udang yg last tuh. hmmpphh.

pas dah abih mkn.. dan pelayan clearkan table. next is dessert. dlm menu ade tulih 'tapai ice cream'. noOO. tak suke!! eeii yuck yuck. akak kite pon tak suke tapai. kite 2 org je yg tak suke. mum, dad dan abg mmg suke benar ngan tapai. ape yg sedap pon tatau la. saye nih kire leh masuk fear factor gak. bende pelik2 leh je mkn. kirenye motto idop kite - 'try everything at least once'. tp tapai nih satu je tak suke. tak sedap langsung!

mlm tu cube try tapai utk kali ke-100. tak sedap jugak. kite ngan akak mkn ice cream die je. yg tapai tu kite hulur kat mummy. soh die abihkan. next dessert, kuih2 kelantan iaitu kuih akok dan buah tanjung (eyedrop). sambil mkn dessert derang tunjukkan video pasal 2-2 pengantin. die tunjuk skali video akad nikah yg berlangsung jumaat lepas. video tu touching sgt2. lagu2 yg digunakan utk video tu yg tak thn nak dgr.

pas abih video. upacara memotong kek plak. pestu suap menguap. ok dah abih dah. tu jela sebenarnye. mase nak kuar tu sesak gak, sbb nak salam ngan keluarge pengantin seme.

yg aku tak paham nye.. cousin2 aku nih, tudung derang melayang pegi mane eh? yg kawen tu aku leh terime lagi walaupon sebenarnye mmg taleh. tp sbbkan hari tu dah mmg hari die kan.. skali je kawen. so acceptable la gak. yg lain2 nih ape nak jwb? :P sib baik la aku tak rapat ngan korang. kalo rapat aku bungkus korang dlm guni.

okla. ini ade sedikit gambar. di amik kat umah. ingat nak amik kad menu skali.. tah kemane ilang kad tuh. kad jemputan die pon lawa jugak.. tebal giler cam frame gambar. tp ini jela gambar yg kite leh tunjuk. bawak balik 4 wedding gift, tp dpt simpan 2 aje. 2 agie kasik kat uncle/auntie yg tak dpt dtg tuh.

Labels:



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...