Monday, September 12, 2005

Cat Competition

Cat Competition

semalam kite satu family (tak termasuk abg) pegi ke Berjaya Times Square (BTS) utk melawat kucing2 yg masuk bertanding dlm the 1st Malaysian Open Cat Competition. Acara nih berlangsung satu hari sahaja iaitu pada 11 Sept 2005 (Ahad).

Kite ngan akak berkobar btul nak pegi tgk kucing. memule, bangun2 tuh ingatkan nak pegi ngan akak aje. tp kalo pegi ngan akak, akak tak reti drive ke BTS. so kemungkinan kene naik LRT pestu switch naik Star pestu monorail. byk lak keje nak naik2 byk2 jenis keretapi nih. ataupon naik kete pestu park kat mane2 station monorail yg terdekat.. pestu pegi ke BTS. byk keje gak tuh. so kite pon menjlnkan aktiviti membodek daddy kuar jenjalan dan pujuk mummy sekali. kalo dpt bodek daddy.. boleh la soh die drive ke BTS. kire mkn lunch kat sane la. tayah susah payah nak naik monorail. monorail lak cam katak puru.. slow je jln - akak ckp.

sib baik abg tak ikut. die diserang sakit perut akibat minum air susu yg dah luput tarikh nye. dlm kul 1 camtuh kiteorg sampai kat BTS. nih baru kali ke-4 pegi ke sane. sekali tu tido kat Hotel BTS. hotel die best tau. tp lif ngan pintu bilik hotel tu gerun sket. penah skali taleh nak masuk bilik pasal pintu terlock. nak naik lif hotel pon kene cucukkan kad kat slot dlm lif utk ke floor2 tertentu. kalo tade kad tu mmg tak bergerak la lif tuh.

okla. erm. berbalik kepada cat competition. die buat kat foyer ground floor. mmg penuh la cage2 kucing kat situ. ade gak cage yg berhias sempena Hari Merdeka. tak nampak lak kucing yg pakai baju.

kucing2 diasingkan ikut spesies dan colour nye. sekali tgk.. satu row tu kucing oren persian aje. ala2 garfield. satu row lagi, kucing shorthair yg berpattern swirly. kucing tade bulu (bogel) pulak thn nih ade 2 ekor je yg masuk competition. pestu ade la bbrp jenis kucing yg lain yg susah kite nak describe kan. :P


^
mmg sedey sgt tgk kucing tade bulu nih. nampak cam sickly aje. sekor tu kulit die pinkish
sket. satu lagi grey kaler, pale skin gitu. ade gak org yg nak pegang kucing tade bulu tuh.
hahah. ade 2 komen yg kite terdgr. 1. "mmm.. sedap jugak eh.. pegang kucing tade bulu
nih". 2. "eeii.. pelik la. cam pegang cicak aje".



ade bbrp kucing yg kite berkenan sgt2. malangnye tak dpt nak beli sbb mummy takut kat kucing. bagus la jugak kite bawak camera, boleh la tunjuk kat korang bbrp jenis kucing yg ade kat sane. kiut sgt. huhuhu.


^
Kucing nih plak, muke die sejibik dgn muke assistant kucing jahat dlm movie "Cats & Dog". muke cam pemalas sgt2. huhu. rase nak gigit je kepale besar die tuh! hmmpphh.



^
Kucing Swirly yg sangat kiut. kite minat sgt
kat kucing yg berpattern swirly. comel. cam rimau lak.



^
Satu-satunye kucing persian baby. Ade org tgh
agah die dgn bracelet yg berloceng. tu pasal die berdiri gitu.



^
Kucing yg berhidung mancung. giler pjg hidung
kucing nih. a weird looking cat, indeed!


pas puas tgk kucing, kiteorg pon naik lif utk ke 10th floor - foodcourt area. tak penah agie menjejakkan kaki ke 10th floor nih. fulamak byk nye kedai mkn. mmg puas atie la kalo nak mkn kat situ. byk pilihan. mummy + daddy order nasik campur. kite ngan akak mkn fried rice dgn lauk thai chicken dan lemon chicken. yum!

Labels: ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...