Wednesday, August 10, 2005

Restoran Amigo

Restoran Amigo

Restoran Amigo
No. 21-23, 25-27
Jalan Melaka Raya 8
Taman Melaka Raya
75000 Melaka
Tel: 06 - 284 2684

Hari yg dinanti2kan kini tibe. mule2 tak dpt la nak pegi sbb tatau mane Amigo nih. mintak tulun pakcik Zaid soh tanye kan Cik Maz. last2 ari jumaat tu dpt sms dr Zaid. so kite sohla driver (daddy) pegi usha tmpt tu.

ini sms nyer:
Amigo's kat area Melaka Raya. Dari Mahkota Parade, spital mahkota left, hotel mahkota rite, drive trus nnt jumpe restoran ada lampu jurai2 ada tulis Amigo.

kire senang la nak paham sbb, dok pon kat Century Mahkota Hotel. just drive trus di celah spital mahkota dan hotel mahkota sampai nampak restoran yg ada lampu jurai2 dan tulisan Amigo.



mule2 tgk, aih byk nye restoran yg ade lampu jurai2. byk yg tanglong la. dlm pkran, lampu jurai2 yg mane eh. yg lip lap kecik2 ke.. atau yg cam tanglong tu. tp disbbkan tulisan Amigo tu tade, kiteorg drive la trus.

kiteorg nampak byk gak, chinese yg tgh buat unggun api kat blkg kedai derang. tak pasti perayaan ape. tp agak2 cam Hungry Ghost Festival kot. (Update: mmg betul pon tekaan kite. derang tgh bakar hell money)

akhirnye ternampak la tulisan besar Amigo kat satu kedai nih. kalerful giler restoran nih. bright2 colours.

kite order Mozzarella Chicken (sudah pasti nye), mummy order Spaghetti Bolognese dan daddy order Grill Garlic Fish dan bbrp side dishes dan appertizer. kire ok la harge nye. yg paling mahal kite punye la. besar gak portion die. terpk same ada leh abih kan tidak.


^
Mozzarella Chicken. Nyum nyum! Tercapai cite2.

Overall food dier, tasty, murah dan sedap. Environment pon best sbb kalerful semacam. ternampak ade bbrp org order Sizzling. biler waiter dah letak hot plate sizzling tu kat meja pelanggan, automatik waiter akan tarik alas meja ke atas, soh pelanggan pegang dan menyorok blkg alas tu. lawak giler. takut terpercik kot. patut nye sizzling nih.. kene kasi "kain bib" supaya tade la kotor baju. Kat Colloseum KL lagi la hebat, kasi "kain bib" yg giler besar. leh trus wat baju.

nih harge2 mknn yg kiteorg order:
. Mixed Vege Salad = RM 3.00
. Spaghetti Bolognese = RM 4.50
. Mozzarella Chicken = RM 14.00
. Grilled Garlic Fish = RM 8.80
. Onion Rings = RM 3.50
. Star Fruit Juice = RM 3.80
. Plain Waiter (2) = RM 0.30 x 2 = RM 0.60
TOTAL - RM 40.11 (+ tax)

Labels:



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...