Monday, August 08, 2005

Day 3 in Melaka (6th Aug 2005 - Saturday)

Hari nih kuar awal utk breakfast. Went back to hotel and tibe2 rase cam ngantuk sangat. so tido la kejap. mummy kate nnt kul 10 nak pegi studio amik gambar family potrait kat MMU. dah alang2 tade bende nak wat, so baik amik gambar awal2. kite tido dgn dasyatnye. mummy soh bangun tp nak tido lagi. sedar2 dah kul 10.30. ready2 utk photoshoot (photoshoot? ceh). sampai kat MMU dlm kul 11.00 pagi. studio tu kat FBL. disbbkan kiteorg kuar lewat org pon dah ramai. queue pon pjg je. seme berjubah kaler oren dan kuning, FOE dan FIST kot. ada 3 org je FCM, jubah dgn logo MMU kaler hijau. queue selame 1 hour je. tp ade gak yg bising. ade pakcik nih tengking2. parents, besela lom dpt bese kan lagi karenah MMU nih. budak2 mmu dah lali dah queue pjg2 nih. pakcik tu marah2 soh wat system numbering supaya ikut giliran. biler number dipanggil baru leh masuk dlm studio. ni tak. queue berbelit dr luar studio sampai ke dlm studio tu. so mmg sarat la jugak. ramai plak bebudak yg baru abih konvo, still pakai robe. tak bukak2 pon. kite tak pakai agie robe. sbb tau la diri sendiri nih mmg cepat berpeluh. dlm kul 12.30 sampai giliran dan gambar pon amik la. tak sempat nak senyum. kite tak risau peluh2 tadi. sbb dah tau, derang akan photoshop kan muke kite nih. hahaha. dulu abg convo pon camtuh gak. licin giler muke kite. tade cacat cela langsung. org2 lain dok risau, Q pjg2 lame2 berpeluh2, nnt bile amik gambar tak cantik.

biler dah abih amik gambar terserempak dgn sharmili tgh queue. td kite ckp ade 3 org budak FCM sesat kan. ade sorang ponpuan nih tatau la pesal, nampak gaye die cam dah convo ari sabtu nih. sbb tgn die pegang e-scroll. tak kenal lak dier. takpon mungkin tak tade size robe utk faculty die, so dpt robe faculty lain? takpon die tatau convo FCM tunda ari ahad. so die naik jela atas stage tu. itu seme andaian semate2. tatau la mane yg betul nyer. rase lega dah bergambar. ari ahad nnt tayah la nak queue lagi. tmpt nak beli VCD convo ade kat tmpt same. sok pas collect photo convo leh beli sekali VCD tuh. RM25. majalah mmu pon ade jual. tp rase nye tak perlu la, sbb tau muke kite mmg tak wujud dlm majalah. lepas tu bergambar kejap kat entrance MMU melaka, yg ade tulisan Multimedia university. kat celah2 pokok pon ade gak.


^
Ini lah saye, tgh berlakon konon dah konvo. sebenarnye lom lagik.

balik hotel utk pray dan kuar balik utk carik makan. makan kat tepi pantai. kite mkn mee bandung. mum + dad makan mee kari. pusing2 dan balik semule ke hotel. utk dinner pulak mkn kat restoran hotel. order pizza 2 bijik saiz small. tak dpt nak tgk konsert AF3. uwaa sedey nyer.

kebetulan pulak mase kiteorg tgh mkn pizza kat restoran hotel, Zaini Ahmad, host My Time Out (NTV7) pon tgh mkn kat situ. tp die mkn buffer style. mase tuh tgh promotion Kelantanese Food. Siap ade wayang kulit dan dikir barat performance. mmg Zaini nih nak wat Segment pasal buffet masakan kelantan dan maybe hotel Century Mahkota sekali. Zaini tgh mkn dgn crew2 dan kamera pon tgh sibuk amik shot. Daddy kite cam gabra gak la, sbb kenal ngan 2 org kat meja tuh. hahah. kang tak pasal2 Zaini dtg interview plak. My dad nih ex-NTV7 (and also ex-TV3, ex-Megatv, ex-RTM). disbbkan keadaan cam bising giler dgn bunyi org tgh wat show wayang kulit so kiteorg mkn dlm keadaan yg agak berdebar2. selalu keadaan yg bising nih tak sesuai utk mrk yg tgh mkn. org yg tgh mkn kat situ bukan nye tgh tgk pon wayang kulit tu. dahla dlm bahasa kelantan pekat lak tuh. kite2 jela yg paham. itu pon ade part yg tak baper clear. crew2 NTV ni bukan main agie bagi tepukan gemuruh. for tv la kan. eheheh.

lepas wayang kulit ada dikir barat. Zaini seperti yg kite jangkakan, mesti die nak join berdikir barat skali. mmg join pon. die dok ujung skali. hahah. cannot wait to see this on TV. ntah2 ade shot kite ngan parents nnt? saye mmg minat tgk My Time Out. lagi2 host die Zaini mmg slamber je. Pakaian die mlm tu mmg santai abis. terase nak amik autograph plak. tp malu, lagipon takut derang prasan daddy kite lak nnt. ehehehe. anyway, walaupon pizza kite order tu kecik, tp tebal giler. dlm 1 inci gitu. itu baru crust die. topping die dlm 1/2 inci lagi. mmg susah la nak masuk dlm mulut. tak muat.

sambil2 mkn sms kat akak, tanye pasal konsert AF. sape dah nyanyi? ok ke perform? ade lupe lirik tak? baju lawa ker? amylea perform best tak? blablabla.

sms diteruskan sampai la pukul 11. kul 11 kite tepon akak, tp akak kate konsert lom abih lagi. nnt die call balik. mungkin dah umum cume akak tamo ckp, sbb aznillom umumkan seme pemenang. kul 11.15, akak tepon. Mawi juara, felix 2nd, amylea 3rd, marsha 4th. no 1 dan 2 mmg dah jangka dah. no 3 dan 4 je yg lom confirm. pestu Mawi menang AFVOKAL dan jugak AFBAIK. hohoho.

sib baik la amylea menang 3rd. kalo dpt 4th tak ke kesian. yg bab mawi tu, okla tu. tp dgr citer AFBAIK tu mawi menang yg Oh Fatimah punyer? ape yg best sgt Oh Fatimah tu. Pupus lagi best per. walaupon baju mlm tu, ala2 pengecat bangunan, tp rasenye itu la performance terbaik mawi. nak soh org lain menang, susah la. coz voters tak cukup ramai. but at least die perform ok utk last concert nih. akak kite kate Felix dan Marsha je yg lupe lirik. ehehe.

arghh nak tgk Konsert Final AF3 nihh. nak tunggu rabu lame nye!!!

Labels: ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...