Monday, July 18, 2005

Happy Birthday to My Sis

Happy Birthday to My Sis



Ari nih besday akak kite. esok besday sape pulak agak nye eh? hahahaha. kalo nak tau, pegi tgk kat profile yg ade kat belah tepi-kiri-atas blog nih. ehehe. besday KITE la, sape agik.

Semalam dah pon celebrate awal sehari kat Hotel Pan Pacific. Satu minggu tu bukan main susah nak pilih mane tmpt nak celebrate. Dari Hotel Nikko ke Hotel Legend, pestu Hotel Shangri La.. Hotel Istana plak.. last2 Hotel Pan Pacific. kite sorang jela yg jenuh dok pk nak mkn mane. last2 pilih tmpt yg rase cam mknn die ok dan kwsn dekat ngan LRT. senang sket tunang akak dtg join nnt. hohoho. baik tak bakal adik ipar? hahaha. Akak kite ade tanye, caner leh last2 nak pegi celebrate kat Hotel Pan Pac (bak kate akak kite). kite tamo jawab. takut die terharu plak nnt.

Celebrate tu bukan bermakne ade kek yg berlilin, pestu soh staff hotel tu nyanyi Happy Birthday tau. tp celebrate dgn mknn aje. saye tak baper suke bab2 org nyanyi2 nih. lagi2 kalo strangers nyanyi.. lagi la rase cam nak masukkan kepale dlm baju. malu la. pestu org lain yg tgh mkn.. sure tgk punye. eiii.. tak kuase la.

This yr celebrate dgn mkn hi-tea kat Hotel Pan Pac opposite The Mall. Last year.. hi-tea kat Hotel Istana. Ni kire 1st time la mkn hi-tea kat Hotel Pan Pac nih, dulu penah mkn buffet dinner je. dr jauh dah nampak ade clown tgh menghiburkan para tetamu. kite dah bisik2 kat akak dah. akak nih ade fetish sket bab2 clown. eh jgn salah faham. die suke balloon yg ade rupe bentuk mcm2 tu la. :P

kiteorg mkn kat Selera Restaurant. siap ade pintu gerbang theme Johor. Hi-tea die agak menarik jugak. walaupon tade mcm2 air yg leh direfill sendiri cam kat Hotel Nikko. yg pasti Teh Tarik mesti ade punye. mug teh tarik die yg wat kite rase cam kat rumah. mug die comey sgt. bukan cam gelas catering yg see-thru tu. nih mug yg kalerful. rase nak curik je beberapa bijik, bawak balik umah.

disebabkan kite still batuk2 dan selsema so kite request nak warm water, yg lain seme nak air sejuk. sebenarnye akak kite booking meja asing2. satu table for 4, satu table for 2. tp akak lupe nak mention soh pisahkan meja nih jauh2. jauh bbrp meter gitu. so biler sampai tu.. tgk2 betape innocent nyer, meja utk 4 org.. pestu sebelah tu meja utk 2. gap die tade la cam jauh sgt pon. lawak betul. saje je nak soh letak jauh.. sbb konon nak kasik privacy kat akak ngan tunang die tu. sambil2 nak kasik privacy kat abg yg mmg tak suke kalo ade org lain join in mkn skali. hahahahaha. so kite dok hadap abg.. dok paling ujung skali. sebelah tu.. mummy menghadap daddy. so kite ngan abg dipisahkan oleh mummy ngan daddy. :D

spt bese kene round2 dulu. sblm amik mknn. kene survey dulu ape mknn yg nak masuk lam perut. mcm mcm ada. yg penting nye, ade SUSHI. dan ngidam lame dah nih. siap mimpi sushi agie. tp tade smoked salmon sushi. :(

baper kali round tah. amik punye amik. siap experiment mknn yg selalu tgk kat tv. penah tgk roti mkn roti cicah ngan olive oil. elok2 ade olive oil semangkuk utk salad. so.. ape lagi. kite la yg kasik idea kat abg. kite potong bbrp keping roti baguette dan drizzlekan olive oil ke atas roti. yummmmy.

pizza pon ade 2 jenis. satu yg western punye, satu agie japanese. japanese besenye die letak mayo.. pestu ade telur. agak menarik jugak, tp cepat muak la. ade gak mknn yg kite tak try sbb rase cam dah bese rase. cam soup, dim sum dan satay.

dessert nye.. ades. rase nye bermangkuk2 kiteorg amik. atas meja kite ngan abg ade dlm 5 mangkuk dessert je. kecik je mangkuk tu. comey2 je die wat. ade sago, caramel, pudding dan mcm2 la. bread and butter pudding pon ade.. kite letak ice cream skali. sluurpp.

haa.. yg balloon tu, dpt satu bunge dan satu poodle. poodle tu tak idop lame, sbb tak sampai bbrp jam, shape die jd cam sosej 2 keping yg disambung je. terus akak kite sambungkan kat bunge. so bunge tu nampak cam ade tgn. huhuuhu.

so hi-tea kat Hotel Pan Panc kite kasik 3.5 out of 5. ehehe. rase nye agie ok dr Hotel Nikko punye hi-tea. walaupon ketiadaan bermcm2 air yg leh direfill. tak sabar rasenye nak mkn Chocolate Moist Cake (Secret Recipe) yg mummy dah order. sok leh pegi collect. yum yum!!

P.s: fotopages dah update! kisah pertunangan akak saye ade 3 entry. cume lom upload gambar akak kite ngan kaum kerabat je. kene mintak kebenaran dulu. ok.

Labels:



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...