Sunday, July 31, 2005

Break record

Break record

Ari nih adalah ari meronggeng paling lame dlm sejarah. dari kul 12 tghari sampai la kul 10 mlm. tak penah2 nak kuar jln2 selame tuh. kalo pegi negara org lain tu, pon tade la selame tu walaupon bab semayang toksah nak risau la, leh jamak aje. so ari nih asyik singgah kat surau/masjid utk semayang. ari nih mmg full dgn aktiviti. first stop, ke MIHAS 2005 kat MIECC, Mines. pestu singgah ke Showcase MARDI kat serdang. pestu singgah Cyberia utk tgk keadaan rumah dan bawak balik brg2 sket sambil check mailbox. dan last skali singgah ke Shah Alam utk mencari Jakel Trading iaitu kedai menjual kain textile.

so kebykan aktiviti ari nih adalah utk MAKAN, MAKAN, dan beli KAIN. pada mereka yg tatau MIHAS tu ape bende. MIHAS tu adalah exhibition mknn halal dan juga brg2 lain yg halal. kain tudung, baju, carpet dan mcm2 lagi ade dijual kat sini. nie details pasal MIHAS 2005.

MIHAS 2005
Tarikh : 28 - 31 Julai 2005
Masa : 10.00 pagi hingga 10.00 malam
Tempat : MIECC, Mines Resort City, Kuala Lumpur
Website : http://www.mihas.com.my/

so kiteorg pegi last day. so penjual2 pon seme nak abihkan stok mknn. especially mknn la. adeh. mmg rambang mate la bile masuk kat exhibition tuh. mate cam bersinar2 aje tgk mknn free utk dimkn. huhuhu. kepale pon rase cam dah tumbuh tanduk. senjata yg digunakan adalah "toothpick" yg digunakan utk meng"poke" mknn tester. yg paling suke atie ari nih adalah kite ngan akak la. mmg ratu mknn. pk pasal mknn aje 24 jam.

kemungkinan ketare sgt kot gelagat kiteorg tu sampaikan ade sorang pakcik nih tegur.. "Haihh!.. byk nye mkn. nnt sakit perut mkn mcm2, sape yg susah?". huhuhu. besar jugak la area exhibition tu. kiteorg lalu row by row.. supaya tak miss ape2.

haa.. lupe lak. kiteorg pegi satu family, abg kite sorang je tak join. hahah.. rugi sungguh! akak kite kalo singgah je kat gerai mknn, mule la fake-kan muke. tunjuk muke interested mase promoter tu tgh explain pasal mknn, akak dok mkn food tester. adeh. mmg tak thn la. biler dah rase nak tercekik tu, singgah plak kat gerai yg jual air.

perut mmg diisi dgn mcm2 jenis mknn dan mcm2 kaler air. sib baik tak sakit perut. kenyang plak tuh. ramai family yg pegi. lagi2 budak2 kecik.. mmg suke sgt la tmpt canih. baby pon ramai jugak. haa.. dlm ramai2 baby kat MIHAS, kite tertarik kat satu baby nih. baby chinese. gemok la jugak. sepet je mate die. ponpuan kot, sbb pakai baju pink. ternampak die kat satu gerai tu. mak die tgh kusyuk try mknn. baby tu die sangkut kat bahu. kite saje je nak test.. tgk respon baby tu. kite wat muke tade prasaan.. pestu tgk baby tu. baby tu dr muke seriyes.. die senyum.. pestu gelak2. siap tgn die gerak2 cam soh kite dukung die. mate baby tu tepat tgk mate kite. eh menjadi lagi.

kite prasan.. dah bbrp thn dah camtuh jugak. adakah kite nih baby/children-friendly?kite tak agah pon baby tu.. baby tu leh tersengih atau tergelak tanpa sebab. nih yg pelik nih. muke kite nih ade rupe cam teddy bear ke. ke ade rupe cam candy yg giant? toddler pon camtuh jugak. asal budak kecik (0 thn hingga 6 thn).. memang camtu la reaction derang. walau pon kite just duduk tak pandang pon.. derang akan benti dpn kite dan pandang kite.. dan senyum. takpon siap lambai tgn byebye kat kite. sungguh aneh skali. misteri nusantara la.

nak kate kite pandai layan budak.. jauh skali. saye nih adik paling bongsu. mane reti layan budak kecik. kalo baby tu leh la dukung2. budak kecik yg pandai berckp kite gerun sket. sbb derang tu bese la, dah ade mulut, mule la tanye mcm2. kene siasat lagi nape perkara nih berlaku. terharu la jugak, biler budak kecik senyum tgk kite. dr derang nangis meraung-raung tgk kite kan. muke kite muke angel kot. hahahha. perasan!

okla. so dr MIHAS nih ade la kiteorg beli mcm2. beli mknn frozen. sket aje la kiteorg beli. org lain beli berguni2. rugi tau tak pegi! thn dpn dtg la ke MIHAS.

pastu MIHAS singgah ke Showcase MARDI plak. nih details nye.

Showcase Biobisnes MARDI 2005
Tarikh : 30 Julai - 2 Ogos 2005
Masa : 9.00 pagi hingga 5.00 petang
Tempat : Ibu Pejabat MARDI Serdang, Selangor
Website : http://www.mardi.my/biobisnes/index.html

bezenye, MARDI wat open. so mmg panas terik. rase nak cair je. kat sini ade jual buah2an, mknn for sure ade mcm2, tumbuh2an korang boleh beli jugak. okla. malas la nak tulis panjang2. kalo nak tau just masuk kat website mardi tu. ok?

++ Hasil dr aktiviti2 berikut.. kedua-dua belah kaki kite dr paha ke betis ke lutut sampai la ke tapak kaki... sakit2. rase cam nak terpatah pon ade gak. jalan pon cam kangkang2, byk sgt berjln. mummy sakit lutut. akak pon sakit kaki gak. hahahah. harap2 kaki akan pulih seperti sediakala sebelum jumaat nih, sbb nak convo dah AHAD nih!!

Labels:



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...