Thursday, April 14, 2005

5 ketul present + Crazy Bus

5 ketul present + Crazy Bus

Date: 13 April 2005
Location: Cyberia, Cyberjaya
Time: 10 am till 5 pm

ari nih pegi ke cyberia ngan daddy. daddy ade meeting kat MCMC kat putrajaya. dan kite pulak kene jadik housemaid cyberia kemaskan umah sambil2 tuh amik brg2 yg tertinggal kat cyberia.

lagipon mase 2nd earthquake kat Pulau Nias (29 march 05) aritu, cyberia jugak terbabit dan bergegar2. tp mase tu kite tade kat cyberia. dah balik kat Gombak. tgh sibuk tgk tv mase tuh. gegaran berlaku kire2 pukul 12.40 am lebey kurang la. pagi tuh kite pegi cyber ngan parents utk settlekan clearance form, amik form tu kat security lalu anta kat finance. mase tu tatau mlm tu condo bergegar. balik gombak baru tau, lepas bace blog Melor.

dgr kate ade 3rd earthquake lak. tatau la betul ke tidak. so pegi cyber agie skali sambil2 tu amik document penting dan bbrp ketul baju. sbb daddy ade meeting kan. so pegi jela.

sesampainye kat cyberia, check mailbox dulu. tade la penuh sgt mailbox, ade la 2 bil: bil air dan streamyx. sampai kat dpn pintu umah. kami digreet dgn 5 ketul present yg berada diatas welcome mat. korang agak ape rasenye 5 ketul present tu eh?

CAT POO!!! 5 ketul semenye. maap saye tade gamba 5 ketul poo tersebut. nak gak amik gamba pakai kamera phone daddy.. tp takut plak die marah. sbb tangkap gamba taik lak. cam tade keje lak amik gamba taik. huhuhu.

kiteorg reka reka citer la mcm mane kucing nih boleh terberak kat welcome mat umah kite nih. padahal byk lagi umah org lain kat cyberia nih. umah kite jugak die pilih utk membuang hajat.

alkisahnye, mungkin kucing nih tgh meow2 meminta makanan dr warga cyberia nih. selalu nye ade aje org yg menjwb panggilan kucing tu, tp kali nih senyap sunyi aje. org yg suke jwb panggilan kucing tu.. kite la sape lagi. kite kan suke ckp ngan binatang! disbbkan org yg selalu balas balik panggilan meow tuh tak kedengaran.. lalu kucing itu dpt idea utk meninggalkan mesej di dpn pintu rumah kite.

[Note: last time, kite tak jwb panggilan kucing tu, kucing tu jerit2 memanggil kite. sile bace post 25 March 2005]

kwn kite kate, kucing tu nak tinggalkan mesej kat kite, tapi tade pen. tp kalo ade pen pon die takleh nak pegang coz tade jari. nak kasi tikus.. tikus tade plak kat cyberia nih. so die berak jela utk kasitau die ade dtg umah kite mase kite tgh bercuti kat gombak. hohoho. kucing mane agaknye yg berak kat umah kite nih eh. kucing oren tu ke? ke kucing itam? hmmm..

selain dr kisah kucing, kite diberi tugas utk bersihkan umah cyberia. saye sorang2 jela kene bersihkan. daddy dah pegi meeting. ape lagi.. sapu satu umah, cuci sliding door inside and outside. hahaha. cam org gile je kemas umah. dahla mase cuci sliding door tuh, ujan tibe2 je turun. sambung jela cuci sampai abih. awal lak siap. mule kul 2, abih kul 3. hihihi.

pas abih kemas rumah, kite wat keje lain. dok dpn pc dan buat forum. tibe2 terdetik kat atie nak wat forum utk skolah lame dan also utk cyberia/cyberjaya. dua2 forum stil under construction.

daddy sepatutnye abih meeting kul 4, tp kul 4 lom balik2 lagi. kul 5 pon tak balik lagi. takut gak, kot kot daddy lupe saye ade kat cyberia nih. die terus balik kot. call la mummy kejap kat umah. ehehe. kalo call daddy bukan nye die angkat tepon, sms jela. kul 5.30 ptg baru daddy sampai. kite balik gombak dgn satu plastik penuh dgn file dan document penting dan satu beg baju.

on the way nak balik gombak, ade satu bas nih die pasang emergency light. dr kwsn ladang UPM lagi, sampai la ke simpang kat mines. lampu emergency bas tu still lip lap lip lap. nape tah. kalo emergency benti la tepi. nih nak cucuk2 kete org lak. laju lak tuh. tibe2 kite teringat citer Speed. ala yg Keannu Reeves + Sandra Bullock berlakon tu. pasal bas ade bom pestu taleh nak drive bas tuh under speed 50. kalo drive lower than 50 atau pon break.. meletup la bas tersebut. agaknye bas tu pon senasib kot. mmg tade break langsung. satu kancil tu hampir nak kene lenyek ngan bas tuh, tp bas tu sempat elak dan pegi ke lane yg tade kete.

kat simpang mines ade traffic light, mase tu lampu dah merah.. kite sempat larikan diri melepasi simpang tuh. tatau la ape citer ngan bas tuh. die abih langgar kete lain ke.. atau pon bas tu sengaja nak buli kete2 lain. kalo brek die tak mkn pon, mesti kuar berite pasal kemalangan. tp tade plak. misteri betul bas tuh.

okla. itu aje kot. makin ari makin tak best je citer. cam kekurangan idea je nak tulih ape. huhu. haa.. anyway. kite dah beli handphone baru. nokia 2600. murah aje. Rm300 jek. hihi.

Labels:



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...