Wednesday, March 23, 2005

DM's FYP Public Viewing

DM's FYP Public Viewing

okeh. baru abih BBQ. today satu ari jugak. non stop. ari nih public viewing keje2 DM Delta. susunan meje dah bertuka sbb nak organize kan sket supaya senang org lalu lalang.

ade sorang tu majuk sbb kite tak balas msg y! die 2 ari berturut2. padahal kite takde pon dpn pc selame 2 ari. huhu. sorry la. i'll be free tommorow.

ramai jugak yg try main game kite. org pertama yg tryout game kite adalah 3 gadis di bawah (sila lihat gamba).


^
ini die 1st customer kite. yg
membelakangi kamera tuh adalah azreen.

nampak nye 3 gadis ini paham cara main game kiter nih. walaupon tade bende nak dimainkan dlm game kite tuh, just click2 jek.. tp derang asyik tergelak aje sepjg main game kite tuh. kiut sgt ke sore2 sea creatures tuh? saye dah naik muak dah mendgr sore2 aneh itu. mase tu suasana tade la sebising mane, so boleh la jugak dgr sound game kite.

azreen punye game pon mendpt sambutan hebat, lagi2 part "let's draw". kite pon suke gak main pakai camera mouse. mmg boleh melatih tahap kesabaran dan tahap kestabilan badan. agak baik utk dijadikan latihan sblm main dela punye installation.


^
ini saye tgh try out game azreen. saye upload gamba nih pon
sbb gamba nih maha blur dan side view. nampak idong cam tinggi plak
dlm gamba nih.. hahahaha. mmg addictive game lukih2 die nih. pakcik
reza yg amik gamba nih.



^
ini die hasil master piece lukisan kite pakai camera mouse.
reza soh aku wat org stick tu. tp obviously impossible to do using
camera mouse. sbb semenye dot dot aje.



^
ini keje bernard a.k.a Li Ren, salah sorang dr org harapan DM.
sungguh jeles tgk keje die. character utama game die same
cam muke die. huhu.



^
ini lak keje Dela.. Moodyfication. kene control cursor pakai tgn.
setelah mahir melatihkan diri dgn game azreen, berjaye jugak kite
main installation Dela.

alkisah camera mouse nih... ade sorang classmate kite nih, panggil kwn die dtg tgk. mase tuh monitor pc dah ditutup oleh reza, akibat die tamo org tgk game die. tp tak disangka2 budak tu terus on kan monitor tanpa segan silu. mase tu kite ade kat area tu jugak, mmg terkejut gak la.. tp tak sampai atie lak nak tego. program tu sebenarnye tade pon kat taskbar. ade kat desktop aje. tp pandai la pulak budak tu carik kat desktop. siap pasangkan camera mouse tu lagik dan on kan. sungguh mengejutkan. isk isk isk. dah la bukak reza punye game lak tuh, bukan reen punye. padahal game reen yg pakai camera mouse. ade pape ke nih. hahahaha.

abih kul 4 ptg. last2 kene submitkan keje A2 board, A3 sketches dan CDs. sib baik la submit. dah malas benar nak angkut byk2 kali bende alah tuh.

kul 6 ade BBQ kat clubhouse cyberia. emily dan reen tumpang kete. reen kite drop kat surau sbb dela, reen, reza nak settlekan declaration form. kite ngan emily balik terus ke cyberia. dlm kul, 5.30 mrk2 itu sampai. dela, reen dan reza. kecoh aa satu umah. kalo tak mmg sunyi sepi je umah nih. bunyi semut bernapas aje. takpon bunyi kite berckp sorang2.

kul 7 kuar ke clubhouse. ade 2 org aje yg tgh bara kan api BBQ. akibat panas sgt, kami pon beredar duduk kat area yg ade kipas. tak lame kemudian, nampak cam org dah start mkn. ingatkan mknn dah siap dimasak. rupenye kene masak sendiri. so... cam lambat sgt nak masak pestu baru leh mkn. tibe2... tercetus satu idea. tatau la sape yg kasik idea nih, tp mmg terdetik jugak dlm atie kite. ape kate masak kat umah kite. bawak bahan2 pestu masak kat umah kite. reza ke reen yg kasi idea nih. tak baper pasti. kalo masak kat umah kite.. at least mase mkn pon.. selese sket. air pon leh tambah2 byk2 kali. mknn pon dpn mate je. saye pon setuju aje la dgn cadangan ini.

kiteorg pon ape lagi. tamak betul. sorang pegang 2 pinggan. dela ngan inaz aje pegang satu pinggan. tukang masak nye semestinye saye.. dan jugak reen. dela tolong2 jugak.. susun2 pinggan.. cuci pinggan.. mcm2 lagi la. reza pon teramat amazingnye sungguh rajin menolong di dapur. kalo skali pandang ingatkan org ponpuan daa. inaz cakap besar.. pandai masak.. selalu cuci pinggan katenye.. tp tak buat pape. pinggan pon janji nak basuh tp last2 dela yg basuh. masak daging pon separuh jalan, last2 kite yg take over. no offence la inaz ye. halimi plak tukang mkn.

aku cukup kagum dgn respon dela, pabile inaz kate.. "dela mesti tak bese cuci pinggan kan". err. lebey kurang gitu la bunyi nye. dela jwb dgn cool je. kalo kite la, melayang jugak inaz tu kuar tingkap. perli je memanjang tp tak wat pon. no offence inaz.. skali lagi. hohoh.

sepjg mlm tu, bile tepon kite bunyi je atau bunyi sms.. tah caner, derang seme kate.. eh.. "boifren tepon eh?". adei. tau la bergurau. tp cam... i want to puke laa! aiyo. tak suke betul. saye berlakon jela.. konon cam betul la derang assume tuh. i think perasaan kite terhadap lelaki dah ilang same skali. seriously. mmg tade perasaan langsung dah. haiya. anything to do about love.. i don't want to hear. cam dah up to here dah.

even my mom pon kan. kalo bunyi phone je.. die kate "boifren tepon eh?". die nampak ade kad on my table. die tanye.. "oh boifren kasi eh?" then i said.. "itu serai kasik la". pestu mummy ckp lagi.. "mane la tau, die nak berbaik semule ke." huhu. adei. meluat aa. nak muntah dah nih. uwekkkkk...

ok enough about that, my face is turning green.. ok?

erm ape lagi eh. oh ya. of coz la kan, akibat ketamakan kami byk la jugak sise2 mknn yg tak dpt dihabihkan. kite dah bungkuskan dah kasik kat inaz utk didermakan kpd kwn2 hostel sekalian.haa.. one more part. part nak amik gamba. kite dah berkeras dah. kite kate.. "tak suke dok dpn kamera.. tp suke dok blkg kamera aje". tp derang tamo dgr. mlm td.. skali lagi, mmg dijangka la derang mesti nak amik gamba secara beramai2 kat umah aku nih. adei. so kite mmg dah larikan diri awal2 dah dlm bilik. huhu. tp derang asyik memujuk kite soh amik gamba jugak. mule la sorang2 dtg pujuk.

berikut adalah kate2 mrk.
1- bile lagi nak amik gamba ramai2. (inaz ckp)
2- you are one of us, dieha. (reza ckp)
3- jomla la amik gamba, pasni tak jumpe dah. <- eh ade ke nih.. ke aku yg mengelamun.
4- kalo dieha tamo amik gamba ngan kiteorg.. maknenye dieha tak suke kwn ngan kiteorg.(inaz ckp) ...

yg lain2 aku tak ingat. its all a blur. tp yg no 1,2 dan 4 tu mmg jelas lagi dlm ingatan.

yg no. 2.. yg reza ckp tu.. hoho. terkedu gak biler mendgr nye. sape la aku pd korang nih. ye ke i'm one of you guys?.. kalo tak pon tak pe. kite tak kisah. kalo kite ade tolong korang ke bukan atas sbb nak korang accept me as a friend or kasi kite special treatment ke... saye tolong secara ikhlas aje. tade niat lain. kekadang tolong pon sbb kesian kan korang.

sometimes.. kalo korang borak pape.. kite tak join. coz some of it.. kite tade kaitan pon. although.. bende yg u guys borak tu.. saye tau alkisah nye.. and u guys tatau that i know about it. so cam ditujukan pd sesetgh org je. so saye senyap jela. why bother la kan. if i ckp pape pon.. korang cam tetibe je senyap.. sbb cam kite tetibe mencelah tanpa dijemput. dah la mase korang tgh borak tuh aku kat celah2 korang. so aku kadang2 berusaha jugak la, nak join in. but sometimes i fail. itu dah berlaku bbrp kali jugak la. dan itu definately adalah some of my awkward moments. spt tak patut je aku bukak mulut. dan spt tak layaknye aku bersame2 korang. baik bisu jela.. agie senang. dok kat ujung corner kelas pon takper kot. kalo saye cam larikan diri tu atau spt tidak berminat... ade la sbb nye tuh.

sometimes i feel.. i don't belong.. lagipon kite mmg takmo terikat pd sape2. tamo bergeng2. kalo geng2 nih cam.. agak bahaye. to me.. its not a very good idea. i've been there.. korang takkan paham nape kite cam dah lost faith bab kwn2 nih. walau mcm mane pon.. saye kwn ngan sape2 pon. tak kisah la kulit kaler ape pon. seme same je bagi saye.

tak baik.. racist2 ni.. <- ditujukan pd seseorg. u know who u are.

kate2 mrk yg no. 4 dgn selamba nye saye pasti akan menjwb.. "mmg kite tak suke pon". hahaa. jahat tak. no la. i don't mean it la. saje je jwb camtu. dah korang tanye camtuh.. baik aku kasi jwpn yg laser sket.

yg part amik gambar tu.. last2 derang serang masuk bilik kite. tangkap dlm bilik lak. mmg nak je kunci pintu.. tp tak baik la kan .. wat perangai dpn org ramai. kang derang kate saye nih over pelik lak. mmg pelik pon kan. layan jela.. walaupon muke buruk ke.. macho ke. saye tau la muke saye nih tak fotogenik. nak gak pakse2 saye amik gambar.

erm.. haa.. sape2 yg ade gamba saye yg terselit sket kat mane2 pon.. tolong cropkan saye kuar dr gamba itu yerk. itu pon kalo korang nak upload kat online. jgn upload tau. sblm upload.. tolong buang dahulu gambar2 saye. itu je permintaan dr saye. ok? boleh tak. kalo for personal viewing tu tak perlu la korang cropkan yek.

my life is definately a sad story. sape2 yg bace nih.. jgn la nangih plak. ataupon marah ke.

sblm tu.. kite nak mintak maap kalo entry kali nih agak emosional sket berbanding bese. mungkin disbbkan battle DM nih berakhir jua. dan jika ade sape2 kecik atie tu.. saye awal2 mintak maap yek.

ok. anyway guys. thanks for everything. i had a blast today! walaupon kaki nak tercabut akibat jln ke hulur ke hilir. (kaki aku pon kecik cam dela jugak. tp bukan size 5 la. i'm 6. but 6 tuh tak sesuai utk ketinggian saye nih. leh tumbang bile2 mase).

sronok masak ramai2 nih. dah lame tak masak camnih. last time.. masak ngan serai. :(

ok. sekian.


^
last picture. tgnku lebam

Labels: ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...