Saturday, February 05, 2005

Dentist + Pizza Hut

Date: 5 Feb 2005 (Saturday)
Location: Tmn Permata, Melawati
Time: 8.15 am

pukul 8 15 pagi, me and my mum kuar umah lalu bertolak ke dentist. mummy dah tulih name kite siap2 so dpt nombor 1 cam bese. tmpt pertama yg dituju spt hari2 ke dentist adalah, ke restoran sblh dentist. sampai ke ari nih tak ingat2 gak name kedai tuh. restoran nih pelik sket. die cam kafeteria, so masuk2 je amik pinggan dan fill up la mknn yg anda mau. at the end of the table ade cashier, kat situ leh bayar dan order minuman skali. kite selalu amik mee grg + telur grg + sambal sket. mummy amik mee hoon je.

ari nih tak ramai org lak yg mkn kat situ. selalu nye mmg penuh la. pas abih mkn, kite pon pegi ke sblh iaitu dentist. mummy dok terus, tp saye cam bese pas mkn meluru terus ke tandas yg ade kat blkg skali. nak gie tandas bukan nye ape pon, nak berus gigi la. ape lagi. :P

dah doktor nak tgk gigi + mulut jugak nnt, kalo ade mknn tersekat, tak ke tension nnt doktor tuh. ehehe. so selalu kalo ade appointment dentist nih, ubat gigi+berus gigi mesti dibawa ke mane saje. saye nih bab tunggu doktor saye mmg taleh dok diam. dahla doktor tu datang selalu lambat. aircon plak kuat die pasang. so tade keje lain, kaco mummy jela utk mengisi mase lapang.

pas sejam menunggu. name kite pon dipanggil. kul 930 baru start panggil name, tp ari nih nak dekat kul 10 baru panggil. dpt bilik yg tengah lak. saye tak baper suke bilik tgh. suke yg ade view iaitu bilik pertama.

doktor noriah lom sampai agie. so assistant die pon wat la ape yg patut dulu. mule2 die amik satu tool nih, cam playar jek. snip snip snip. byk lak die potong. ingatkan die potong wayar je tinggal je la besi2 yg terlekat kat gigi tu. rupenye biler die snip2 tu, besi tu die amik skali. so bogel la gigi kite. tade dah bracess mase tuh. pestu die polish gigi. mase nih aman sket la sbb polish nih cam sponge lembut tu, leh la tutup mate ngan aman. nak tido pon boleh.

tibe2 die pegi tukar alat lak. huhu. doktor assistant nih ganas sket, bile die cuci tu, sampai ke gusi die pegi cuci dgn alat tajam tu. ades. lame jugak la die cuci + polish tu. tak lame kemudian dtg la doktor noriah. die take over, masih tak puas atie dgn keje assistant die, die pon sambung lagi cuci. saye dah sakit blkg dah terbaring atas kusi tu lame sgt. lom pasang retainer agie nih. nampak ade 2 ketul retainer di antara tools2 yg lain.

setelah selesai, die kasi satu cermin besar utk saye tgk cara2 utk memasang retainer. berkali2 doktor masukkan retainer ke dlm mulut pestu cabut balik utk adjustkan. naik kering mulut saye. sbb nganga lame sgt. last2 die tunjuk la cara2 nak cabutkan dan pasangkan sendiri. senang aje.

inilah rupe retainer kite

tpkan. seriyes saye taleh nak berckp kalo saye pakai retainer nih. kalo ckp pon, nnt tade sape leh paham. huhu. doktor soh pakai sentiasa utk 3 bulan pertama, kecuali time nak mkn. lepas 3 bulan, leh pakai waktu mlm je. kite plak rase kalo gie kuar ke nak berckp ngan org ke, ke kelas ke, taleh nak pakai bende alah nih. kalo dok umah je leh pakai. kalo tak, mmg saye akan jd org bisu nnt. sbb malu nak berckp, kang kene ulang2 byk kali plak.

disbbkan doktor tu terus pasang retainer dlm mulut, so mmg bile saye ckp tu mmg cam mumbling aa. mak kite lak tanye byk. huhu malas nak layan. kuar dr dentist, saye nak gie ke kete dulu sbb nak buang retainer nih. dah buang tu, singgah masuk ke Giant utk membeli Avon.

Date: 5 Feb 2005 (Saturday)
Location: Wangsa Maju, sebelah Carrefour
Time: 3.00 pm

Rich Gold Crust Pizza

balik umah, tunggu akak sbb dah janji ngan die nak mkn Pizza Hut. nak try pizza baru! iaitu Rich Gold Crust pizza. akak balik kul 2. pestu kene tunggu abg lak, die kuar utk amik kete die yg diservis. kul 3 baru kuar mkn LUNCH!! mmg tgh lapar sgt mase tuh. berlobang dah perut nih. kite pegi ber-3 je, akak abg dan kite je yg pegi. mummy ade tuition lak kul 3 tuh. so tak dpt pegi. tp die pesan "secungkil pizza". tah biler die gune perkataan secungkil nih.

kiteorg mkn kat pizza hut seblh Carrefour. kat situ pizza hut die mmg cun la. cam rase dok oversea je. so kami order the following:-
- Rich Gold Crust Pizza (Assam Laksa) - ala carte
- Calzone (Hawaiian Chicken)
- Alfredo Chicken Spaghetti
- Seafood Lasagne
- Cool Lime Veggie Tortilla Pasta Salad
- Just Peachy Fruitea Smoothies(abg order)
- Cappucino Frappe Freeze (kite ngan akak order)

byk tak? boleh la kan. hahahahhaa. inila ketamakan kami adik bradik.

mule2 sampai Alfredo Chicken Spaghetti. spaghetti tersebut lesap dlm bbrp saat saje. pestu lame tunggu. bile nak sampai mknn yg lain nih? pestu Calzone sampai. kalo ade jual karipap sebesar ini kan sedap! slurpps. dan inti Hawaiian Chicken plak tu. I'm in heaven!.. aaaaahh. tibe2 ade sorang waiter nih, letak satu pizza atas meja. ini bukan pizza Rich Gold Crust Pizza. tp Royal Masala Cheese Crust Pizza. so panggil balik budak tu, dan tanye pizza nih org lain punye nih. die pon amik la pizza tuh. kiteorg sambung mkn Calzone.

tibe2 1 waiter dan 1 waitress dtg dgn membawa pizza yg td tu Royal Masala Cheese Crust Pizza. uik? die pon explain la, tukang masak berangan tah caner, silap masak lak. die buat Royal Masala Cheese Crust Pizza instead of Rich Gold Crust Pizza (Assam Laksa). so die soh mkn dulu Royal Masala Cheese Crust Pizza sementara menanti ketibaan Royal Masala Cheese Crust Pizza.

mase tu tgh blur. perlu bayar ke nih? dah la org tu tak bitau elok2. cam pakse mkn lak. last2 baru die kate FREE. uwarrghh. on the house tuh! 1 regular pizza yg cheese crust lak tuh FREE!!! hahahaha. lucky nye ari nih. sape yg bawa tuah nih? adakah krn ketiadaan bracess saye? adakah krn akak kite terime bbrp kuntum bunge rose dr boss nye? atau adakah krn abg punye gambar dlm mykad baru bulat giler? hahahahaa. nampak nye boleh la bawak balik bukan hanye "secungkil pizza" utk mummy. tp sebijik pizza pon boleh kot.

lame jugak la nak start mkn pizza FREE tu. sbb cam segan2 lak nak mkn. sedap plak royal masala nih. mkn la dlm bbrp ketul, sampai tinggal 2 ketul je dr 6 ketul.

lepas tu. waiter tu dtg lagi. ingatkan nak kasi bende lain yg free, tp malang skali. Cool Lime Veggie Tortilla Pasta Salad tidak ada dlm stok. so cancel je yg itu. Seafood Lasagne pon lom sampai agie. rupenye lom start buat agie lasagne. padan la tak sampai2. isk. kasi la free lasagne. kami tunggu lame tau. hahaha.

last2 sampai la Seafood Lasagne. dan kemudian nye, Rich Gold Crust Pizza (Assam Laksa) pon sampai. sungguh pelik pizza itu. ade 3 ring pestu tgh tu baru inti pizza assam laksa. 2 ring yg kat tepi pizza tu dpt dikenal pasti iaitu cheese la. tp ring yg kaler kuning yg cam corn puff tu tak baper pasti apekah sebenarnye ingredient die. pizza hut tulih - gegelung yg 1st dr dlm adalah Golden Ring of Sweetness. mmg sweet pon. rase cam sweet potato jek. akak ngan abg tak berkenan rase sweet potato tu. sbb tak ngam dgn asam laksa. tp kite ok je. cheese die mmg giler tebal la. 1 cm gitu. ditambah pulak td baru pas mkn Royal Masala Pizza yg crust nye diisi dgn cheese jugak. mati sakit jantung jugak pasnih. ehehehe.

kiteorg bawak 2 ketul pizza balik umah utk mummy. so kiteorg telah berjaye menelan sebyk 10 slices pizza, spaghetti, lasagne, calzone. salad tade pasal last2 baru die bitau out of stock.

sungguh penuh perut ini. puas atie mkn lepas menunggu sampai kul 3 baru mkn lunch. dpt pizza FREE agie. ade satu air die tak charge. so kiteorg bayar kurang dr ape yg kite mkn. aneh sungguh nasib ari nih. hahahah. kenyang perut suke atie. uwarghh.. lalalalala.

Note: sape2 nak tau cara2 nak stackkan salad bowl anda sepenuh2nye. sile ke fotopages saye!

Labels: ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...