Sunday, February 13, 2005

Chinese New Year + Nilai 3

Sebenarnye bende alah nih telah ditulis lame dah. tp kite letak as draft coz ingat nak tulih lagi detail. tp dsbbkan byk sgt keje, berhari2 asyik terbengkalai je entry kali nih. so inila ape yg kiter wat semase CNY ari tu.

Date: 10 Feb 2005 (Thursday
Location: Cyberjaya + Putrajaya


pukul 10 lebey akak call. die on the way. dah sampai kat Bukit Jalil. akak dah cuti dah so nak dtg cyberjaya tido satu mlm pastu kite balik gombak ngan dier. sampai2 tu janji nak pegi jejln kat Alamanda. kul 11 die sampai cyber. kite lak yg kene jadik driver. die dah janji nak bawak mase balik je. so okla. kite nih takut sket kalo ade penumpang lain. kalo sorang2 tu cam ok sket la sbb tade gangguan. ahahhaa. kalo ade penumpang bese nye mule la derang komplen ke ape. lebey2 lagi kalo family. family kite nih kuat komplen bile time driving, so agak berdebar la kalo derang jd penumpang.

sampai kat kwsn alamanda, punye la byk kete. ramai yg nak masuk kat Parking Utara. kite tau ade parking Selatan so terus jela. ramai gak eh tatau ade agie satu parking. dernag pegi park kat kwsn lapang. panas plak tuh. tade bumbung pon. sampai kat Parking Selatan, mmg betul lah byk agie yg kosong. ramai yg tatau kewujudan parking nih.

masuk2, ramai nye melayu. kalo cine pon ade 2-3 je. india.. ade gak sket. kiteorg meluru ke fudkot sbb perut masih kosong. kite pegi kat gerai Sizzling. kite order Chicken Rice Sizzling, akak order Prawn Sizzling. pas mkn, jln ke belah fudkot yg agie satu. jln2 sambil survey gerai2 mknn kat belah kiri pulak. nampak satu kedai penuh ngan kuih muih. nampak kuih feberet, iaitu Baklava. so beli la seketul. pestu masuk Carrefour utk beli lauk pauk utk aktiviti memasak mlm nih. beli ayam sket, perencah lemon chicken, mushroom dan mcm2 lagi. kiteorg masak nasik + lauk pauk dlm rice cooker.. so mmg penuh berperise la nasik tuh. dlm minggu nih asyik dok masak lauk skali ngan nasik. ini mmg kes malas masak.

Date: 11 Feb 2005 (Friday)
Location: Cyberjaya -> Gombak


kul 10.30 saye terbgn setelah mendgr ketukan pintu. giler sedap la tido. nyenyak abih. bukak2 pintu nampak akak dah siap mandi. die kate soh siap2 nnt nak balik gombak dah. kite pon siap2 dan packing. kite burn CD movie spongebob squarepants utk dibawak balik. akak telefon umah, mummy angkat. mummy nak lunch date ngan kiteorg sbb mummy lom mkn lagi. so bermula la journey dr cyberjaya ke gombak. nih kali ke 2 naik kete ngan akak. akak nih kekadang saye takut gak tgk cara die bawak kete. sbb suke brek dekat2. dah aa kete die cam lembab sket nak benti kalo brek tuh. adei. siap die boleh lak main2 pusingkan stereng tu supaya kete tu gerak cam ular. adei. teringat plak aksi stunt mase accident dulu. hohoho.

kiteorg kene angkut mummy dr umah, sbb takkan nak bawak 2 kete skali kot. so sampai umah.. jemput mummy. daddy ngan abg kuar semayang jumaat. kiteorg nak lunch mane eh? pk punye pk.. mkn la kat fudkot Carrefour, Melawati. kite ngan akak mkn Nasi Ayam BBQ. mummy lak mkn nasik campur.

Date: 13 Feb 2005 (Sunday)
Location: Nilai 3
Time: 3 - 6 pm


On the way nak anta kite balik ke cyberjaya, disbbkan my mum ade mention pasal Nilai 3 kami pon ke sane. Bile sebut je Nilai, 1st thing yg saye tau hanye la tmpt perkuburan besar yg ade kat Nilai tuh. tatau lak wujud nye Nilai 3 nih. so sambil2 nak balik ke cyberjaya, family pon singgah kat Nilai 3. kate mummy cam ade jual brg2 borong. jauh gak Nilai nih eh. kejap die tulih 18 KM pestu tah caner jd 20 KM pulak. jauh jugak la nak masuk dlm tuh. Nilai 3 nih kwsn Wholesale Centre. skali tgk cam kwsn factory je. byk kedai2. nak kate cam rantau pjg pon boleh. tp rantau pjg tu tade la kedai2 batu canih. kat Nilai 3 nih mcm2 brg yg ade. ade jual carpet, perabot kayu jati, baju2, kasut, kraftgn, kain, pasu, brg kawen.. u name it la, seme nye ade. kiteorg balik dgn beli mknn je. hahah. ade satu supermarket tu jual brg borong. so beli la sket mknn. sambil2 tu nak beli air, sbb giler la panas kat situ. bayangkan la, dah la kwsn baru. satu bijik pokok pon tade. kat situ ade 4 restoran dan bbrp deretan gerai mknn. gerai2 kecik antara kedai2 pon ade. kebykn gerai jual bege, air dan bebola.

Labels: ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...