Monday, January 03, 2005

Update 31/1/2

Update 31/1/2

Erm. asyik update 2-3 ari skaligus jek. arap mrk2 yg bace nih tak bosan la bace bende yg berlonggok2. nak wat asing2 leceh pulak. baik wat skali lam satu post. senang sket bace.

31 December 2004 (Friday)
  • ari terakhir utk thn 2004. kite balik Gombak dlm kul 10.30 pg. kul 3 ptg tu kiteorg satu family nak bertolak ke Hotel Crown Princess. tido sane satu mlm sempene New Year nih. selalu boleh la tgk fireworks kat KLCC dr Hotel tu. tp disbbkan semue perayaan New Year dibatalkan disbbkan nak hormatkan mangse2 Tsunami, so tade la fireworks thn nih. akak pon balik awal ari nih.
  • sambil tunggu akak balik dr keje, mummy heret kite ke Carrefour sbb nak lunch sane sambil2 betulkan spek kite yg patah tangkai dier. di Carrefour terjumpe la sorang pakcik yg "terlebey friendly". byk lak menyoal kite ngan mak kite. kite la yg byk disoal oleh pakcik tuh. penat gak nak menjwb soalan2 die. nak dijadikan citer, anak die bekas student mmu. pakai bracess lak tuh. pakcik tu citer la anak die dah keje dah. pestu bracess tak bukak2 lagi walau dah 4 thn pakai!! kes ternampak kite pakai bracess la nih. adei. mule2 ingatkan sampai ke besok tak abih berborak ngan pakcik nih. sbb mcm2 la die tanye. takpon die yg pegi citer sendiri. mak kite ingatkan pakcik tu cikgu kite. sbb terlampau mesra. pakcik tu tgh tunggu isteri die yg tgh beli bunge, tah mane pegi isteri die. mase tu dah kul 1 lebey. nak semayang jumaat dah. tp pakcik tu kasi alasan "nih tak sempat nih nak semayang jumaat". hahaha, org tak tanye pon. kaver la tuh. :P
  • kul 4 sampai kat Hotel Crown Princess. hotel tu nampak lusuh yg amat. dulu nampak ok agie. skang nih cam makin teruk je. remote control punye battery pon boleh tade. kebykn lampu tak berfungsi. mlm tu kiteorg mkn kat Cozy House kat Ampang Point. on the way nak balik ke Hotel, nampak la ade bbrp ponpuan seksi beli arak utk celebrate New Year. Melayu la ape lagi. tgh2 nak jln ke jambatan utk ke hotel, selisih dgn ponpuan lain, over seksi pemakaian.
  • balik kat hotel tgk seme documentary pasal disaster.

  • 1 January 2005 (Saturday)
  • breakfast kat fudkot City Square. ptg tu tak pegi mane2. tido je. satu keluarge tido.
  • mlm kuar cari mkn. satu jam nak carik tmpt mkn jek. bukan tade kedai yg bukak, tp sbb tatau nak mkn kat mane. sorang kate nak pegi situ, sorang kate nak pegi sane. so cam driver pon dah pening kepale. tatau nak ikut ckp sape. last2 pegi mkn kat Maju Curry House. kite order Poori. die ala2 cam karipap cume, inti ngan crust die asing2. yg lain order Naan Garlic, Naan Cheese, Mee Goreng Mamak, Nasi Goreng, Ayam Tandoori etc.
  • pas mkn, tgk documentary pasal Tsunami pulak. baper ari dah asyik tgk citer Tsunami je. Berite pon ade citer pasal Tsunami gak.

  • 2 January 2005 (Sunday)
  • pagi tu kuar ke Jaya Jusco ngan akak, beli brg2 spt buku, mknn etc.
  • pastu ade misi memindah brg2 rumah Puchong ke rumah Uncle kat Subang. kul 1 lebey dah sampai kat Puchong, dismentle katil double decker, almari dan dining table. kite ade bakat gak angkut2 brg nih. kalo tak dpt carik keje pas graduate nih, leh la keje angkut brg. angkat bhgn2 besi katil pon pakai letak atas bahu je. selamba je jln. konon kuat la tuh. dr Puchong, kite wat konvoi ke Subang lak. kite sewe lori skali utk transfer kan brg2 tuh. dr subang ke cyberjaya.
  • skang tgh sakit badan. huhuhu mummy tulun urutkann!!
  • Note: byk gak gambar yg kite shoot. nnt kite upload kat fotopages!

    Labels: ,



    Comments:

    blog comments powered by Disqus

    Older Posts    Home    Newer Posts
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...