Saturday, January 29, 2005

Alamanda + Dentist

Alamanda + Dentist

Date: 29 Jan 2005

baru balik dr dentist.bracess lom bukak :(. bukak ring kat gigi jek. dan td buat mould utk retainer. utk buat mould tu derang pakai plastisin. bukan plastisin cam Play Do tu :P. plastisin lain la. die kaler pink dan bertuka kaler putih biler dah keras. mase mule2 nak buat bracess dulu, teknik yg same derang gune. pakai moulding gak, itu utk wat model gigi sblm pakai bracess. so dpt tgk la rupe gigi luar dan dlm luar.

doktor noriah lambat lak sampai. so org bwhan yg wat seme utk kali nih. mase die nak letak plastisin tu, mmg kene nganga luas2 la. plastisin tu die letak dlm tray besi. pestu kene gigit kuat kat plastisin. mase mule2 tu actually ok jek. pestu terase begitu lame je nak tunggu die keras. tibe2 rase cam takleh bernafas lak. sbb mould tu giler besar. sampai anak tekak kite tertutup separuh. baru kite tau kite selame nih suke bernafas ikut mulut. hahaha. doktor tu prasan kite cam dah terbeliak bijik mate dah. die ingat kite loya ade plastisin dlm mulut. i dont mind pon plastisin tu, tade taste pon. tak dpt nak bernafas lak. rase cam tetibe2 je asma. panic sat. tp kite sabar jela. bernafas cam bese ikut idong. pas bukak tu ok sket.itu baru utk mould bhgn atas. kene wat bhgn bawah pulak. adeh. mould utk yg bawah ok sket. pembantu die kasi mould tu keras separuh kat luar dulu. pastu baru pasang lam mulut. tade la plastisin tu dok dlm mulut lame sgt.

fuh. slamat. next week die kate retainer akan siap. so sabtu dpn kene dtg lagi utk buang bracess dan dptkan retainer lak. hari nih besday besfren kite, Norhayati Zakaria (Yatie). Happy 23rd Birthday, Yatie!

Date: 28 Jan 2005

kul 11, pegi ke Alamanda utk membeli brg yg dipesan oleh akak. Boss akak kite berkenan kat tumbler yg kite belikan utk akak. so Boss pon soh la akak ckp kat kite soh belikan satu, kaler biru atau purple. so utk tidak mengecewakan permintaan Boss akak kite, kite pon belila satu. kite pon beli satu utk diri sendiri. kite punye kaler hijau, boss punye kaler biru, akak punye kaler oren. selain tuh, beli KFC Zinger Burger dan Cheesy Wedges. yum yum! nih utk mkn dlm kete nnt. selain tu, eli 5 mexican bun rotiboy utk dibawa pulang. budak2 tuh, especially akak ngan abg, kalo kite balik je, mule la tanye "tade bawak balik goodies ke?". so dah ade kat tmpt byk mknn nih, kite pon beli la ape yg patut.

pas abih shopping, balik cyber. tgk2 dah kul 12.30. mummy mesti dah sampai kat cyberia. nampak kat carpark, kete Atos dah sampai. kete Crv kene culik oleh daddy. so mummy kene pakai Atos akak plak. sampai Gombak dlm pukul 2 lebey sbb bertolak kul 1. sampai umah kite prasan ade kertas anak2 murid akak kat meja.

FYI, akak kite kasi tuition subjek English utk bebudak Form 1. ngajar ari ahad pagi je. sbb ari lain die keje kan. nampak nye ade sorang agie cikgu dlm keluarge kite. Mak kite pulak ajar dlm 3-4 kelas dlm satu minggu. back to kertas anak2 murid akak kite. kite mmg teringin gak nak tgk caner derang tulih esei dan jwb soalan2 utk english nih. siap ade spelling test agie. agiepon kite yg tulun typekan kertas soalan tu. derang anak2 jiran kite jugak. so cam kenal la derang nih. especially sorang budak ponpuan nih. kite kwn dgn akak die. dr die baby agie saye kenal. skang dah besar gajah dah. dah sexy skang dan pandai flirt budak laki dah. hahahaa. so kite pon bace la kuat2 esei derang. mak kite pon nak dgr jugak. tp mmg tak tahan la. bace sket rase nak tergelak. lawak sgt cara derang tulis. byk gak salah grammar, salah eja. mcm2 la. geli atie bace. Spelling test pon, ade yg byk betul, ade yg byk salah. "Earn" pon leh eja salah. ade yg eja as "Urn", "Ern". ni mesti akak kite sebut slang British yg teramat pekat, sampai bebudak tu terpinga2 nak eja perkataan tu.

Labels:



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...